Gaziantep FK 0 – 0 Antalyaspor

Antalyaspor, Gaziantep FK deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı.

Gaziantep FK 0 – 0 Antalyaspor
21 Şubat 2021 18:12

Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig 2020-2021 Sezonu 26. Hafta mücadelesinde Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk oldu.

Mücadele öncesinde A Milli Futbol Takımı’nın ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden Özkan Arkoç anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Kırmızı-beyazlılar, mücadelenin ilk yarısında Amilton ve Orgill ile net fırsatlar yakalasa da bu fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İki takım mücadelenin ikinci yarısında da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi.

Maçın 57. dakikasında Gaziantep FK kalecisi Günay ile çarpışarak sakatlanan Orgill oyuna devam edemezken, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Mücadelenin 77. dakikasında sarı kart gören Hakan Özmert, Medipol Başakşehir karşısında cezalı duruma düştü.

Takımımız bu beraberlikle puanını 33 yaparak 9. sıradaki yerini korudu.

Antalyaspor, ligin 27. haftasında 27 Şubat 2021 Cumartesi günü 16.00’da sahasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak. 

MAÇ BİLGİLERİ

Stadyum: Kalyon Stadyumu

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Aleks Taşçıoğlu

Gaziantep FK: Günay, Djilobodji, Toşça, Vetrih, Andre Felipe (58′ Andre Sousa), Güray, Jefferson, Oğuz (59′ Bilal), Mirallas (83′ Enver Cenk), Kenan (70′ Dicko), Maxim (83′ Furkan)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudriashov, Eren, Nuri, Hakan (80′ Doğukan), Fredy, Amilton, Gökdeniz, Orgill (59′ Serdar)

Goller: –

Sarı Kartlar: Hakan (Fraport TAV Antalyaspor) Miranda, Vetrih (Gaziantep FK)

MAÇTAN DAKİKALAR

19′ Savunmanın arkasına atılan konuk ekip topuna sahip olan Orgill’in ceza sahasına girdikten sonra yaptığı şutu, kaleci Günay Güvenç kontrol etti.

36′ Savunmanın arkasına atılan topu takip eden Gaziantep kalecisi Günay Güvenç, ceza sahası dışında 2 rakibiyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafayla topu uzaklaştırdı.

40′ Savunmanın arkasına atılan topu alan Orgill, ceza sahasına girer girmez kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutu, sol kale direğinin dibinden auta çıktı.

45′ Sağ kanattan Oğuz Ceylan’ın ortasını iyi takip eden Djilobodji’nin kafa vuruşunda top, kaleci Boffin’in sağından ağlarla buluştu ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

63′ Ceza sahası içerisinde Maxim’in yüksekten attığı topu kontrol ederek kaleciyle karşı karşıya kalan Kenan Özer’in çektiği şut üstten auta çıktı.

65′ Boffin’in hatalı pasında topu alan Mirallas’ın çektiği şutu Veysel Sarı son anda çizgiden çıkardı.

Mücadele 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.