Öztürk ve Çavuşoğlu Fuarda Buluştu

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu fuarda buluştu…

Öztürk ve Çavuşoğlu Fuarda Buluştu
7 Nisan 2017 15:46

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ANFAŞ Expo Center’da Dışişleri Bakanlığı çatısı altında düzenlenen ve Ekonomi, Kültür ve Turizm, Kalkınma, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlıkları tarafından desteklenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) kapsamında düzenlenen panelde bir araya geldi.

Kulübü tanıtırken ön konuşmalarda ilk söyledikleri ismin Eto’o olduğunu kaydeden Öztürk, bunun hem şehrin tanıtımı hem futbolcu transferlerini kolaylaştırdığını kaydetti.

“Eto’o’nun oyuncu transferlerinde, kulüp bilinirliğinde ve performans olarak katkı sağladığını belirten Öztürk, “Yıldız transfer dediğimiz transfer tipleri bunlar ama ilk yıldan sonra pazarlama adına yapacağınız şeyler azalıyor. Büyük kulüpler her yıl bir isimle sözleşme imzalıyor. Mesela Barcelona’nın Arda Turan’ı transfer etmesi önemli bir hamle. Bunlar doğru ve olması gereken hamleler” diye konuştu.

Antalya’nın Eto’o ve Aytemiz Alanyaspor’da forma giyen Vagner Love gibi iki profesyonel futbolcusu bulunduğu için şanslı bir şehir olduğunu söyleyen Öztürk, “Hem Love hem Eto’o doğru oyuncular. Bazı futbolcular dünya yıldızı oluyor ama çalışmıyor. Bu iki isim öyle değil. Önümüzdeki yıllar için kiralama sisteminin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kafamızda bazı oyuncular var ama söyleyip taraftarımızı yanlış beklentiye sokmayalım” dedi.

Ligde ellerinden geleni yaptıklarını ve bu sezonun Antalyaspor’un tarihinde en fazla puan aldığı dönemi olmasını dileyen Ali Şafak Öztürk, Aytemiz Alanyaspor’a da başarı diledi.

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise Alanya’nın sahip olduğu tarihi, doğal güzellikler ve değerlerle takıma, takımın da tanıtım başta olmak üzere birçok yönden Alanya’ya katkı sağladığını söyledi. Aytemiz Alanyaspor’un Süper Lig’de yer almasının Alanya’da da ayrı bir hava oluşturduğunu kaydeden Çavuşoğlu, ünlü futbolcuların da bölgeye olan dikkati artırdığına dikkat çekti.

Bölgeden iki takımının Süper Lig’de yer almasının avantajına değinen Çavuşoğlu, “Aynı şehrin takımlarının hiçbiri, birbiriyle barışık değildir ama biz bir örnek oluşturuyoruz bu konuda. Gerek taraftar grupları, gerek yönetimiyle iki kulübümüz bundan sonraki süreçte de iyi ilişkiler kurarak örnek olacak” ifadelerini kullandı.

Vagner Love’un takıma çok şey kattığını ifade eden Çavuşoğlu, “Love, 15 gole ulaştı. Eto’o’nun Antalya’da yaptığı belli. Aynı şekilde Love da bize katkı sağlıyor. Bu futbolcuların gelmesi hem turizm hem tanıtım açısından çok şey katıyor.” şeklinde konuştu.

Süper Lig’e yeni çıkmış bir kulüp olarak bu yıl kalıcı olmayı amaçladıklarını belirten Çavuşoğlu, ardından aşama aşama gelişim göstermeyi hedeflediklerini söyledi. Çavuşoğlu, bu sezon Antalyaspor’un da Avrupa kupalarında mücadele edebilecek bir konumda ligi tamamlamasını temenni etti.