Ömer Şentürk’ün Antalyaspor Sevdası

Karabükspor maçında Eto’o’nun gelip sarıldığı görme engelli Ömer Şentürk’ün Antalyaspor sevdası …

Ömer Şentürk’ün Antalyaspor Sevdası
20 Şubat 2017 16:44

Karabükspor maçında Eto’o’nun gelip sarıldığı görme engelli Ömer Şentürk, Antalyaspor’un maçlarını kaçırmamak için 110 kilometre uzaktan geliyor. Şentürk’ün tribündeki arkadaşları onun gözleri oluyor.

Antalyaspor’un maçlarını kaçırmayan, doğuştan yüzde 90 görme engelli 28 yaşındaki Elmalılı Ömer Şentürk’e, maçları arkadaşları dakika dakika anlatıyor. Elmalı’da yaşayan Şentürk, göz kuruması nedeniyle görme engelli olarak dünyaya geldi. Futbolu çok seven Şentürk, küçük yaşlardan itibaren Antalyaspor’un maçlarını takip etmeye başladı.

Maç günleri büyük bir heyecanla Antalyaspor’un bayraklarıyla süslü odasında uyanan ve annesinin kendisi için akşamdan hazırladığı formayı giyip atkıyı takan Şentürk, marşlar söyleyerek arkadaşlarıyla 110 kilometre uzaklıktaki Grup 1966 Antalyaspor Taraftarlar Derneğine geliyor. Buradaki taraftarlarla stada yürüyerek giden Ömer Şentürk, karşılaşmaları da arkadaşlarının anlatımıyla takip ediyor. Şentürk, takımının iç ve dış saha maçlarını kaçırmıyor.

Ömer Şentürk’ün çocukluk arkadaşı olan ve maç günleri yanından hiç ayrılmayan Yasin Ateş, Şentürk’e maçtaki pozisyonları ve golleri anlatıyor. Arkadaşından futbolcuların simalarının nasıl olduğunu dinleyen Şentürk, en fazla Eto’o’nun ayağına top geldiğinde heyecanlandığını aktardı. Şentürk, Antalyaspor’un iç sahada ve deplasmanda oynadığı bütün maçlara gittiğini ve görme engeline rağmen takımını hiç yalnız bırakmadığını ifade etti.

Maç günleri büyük bir heyecan yaşadığını belirten Şentürk, “Formamı giyip atkımı takıyorum. Annemle vedalaşıp maça gidiyorum. Gönül gözümle karşılaşmaları izliyorum. Antalyalı olduğum için Antalyaspor bütün takımlardan önce geliyor. Benim için vazgeçilmez bir tutku. Hiç görmememe rağmen yüzlerce kilometre gidip takımımı destekliyorum. Antalyaspor benim için aşkı ve sevgiyi ifade ediyor. Benim vazgeçilmezim. Umarım bir gün Antalyaspor’un şampiyon olduğu günleri de yaşarım.” diye konuştu.