Kemer’den Antalyaspor’a Önemli Destek

Kemer’den Antalyaspor’a Önemli Destek
6 Kasım 2015 17:09

Kemer Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclisi’nde alınan karara göre ilçede bulunan otellerin yıldız başına Antalyaspor’a biner Euro destek vereceği açıklandı. Kemer Belediye Meclisi’nde önerge olarak gündeme sunulan ve meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen proje ile Kemer’de bulunan her otel bu sezon bir kereye mahsus olmak üzere yıldız başına biner Euro verecek.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer’in birlikte yürüttüğü projeden gelecek para ile Antalyaspor’un Eto’o gibi bir yıldız transferi daha yapabileceği belirtildi. Kemer’de 500 otelin yer aldığı ve projeye sıcak baktıkları da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kemer Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Gültekin Gencer, bu projeyi takımın başarısı konusunda şehrin markasına katkı sunmak için yaptıklarını kaydetti.

Onun dışında hiçbir düşünceleri olmadığını vurgulayan Gencer, “Biz bir takım şeylerin nasıl olabileceğini çok iyi bilen biriyiz. Bugün Kemer’in de olduğu konum itibarıyla baktığımız her zaman söylediğimiz bir olay var. Bir İspanya’nın Sevilla’sından Barcelona’yı kıyaslamaya gerek yok. Barcelona ile Antalya’yı kıyaslayabiliriz. Sevilla’sından turizm olarak çok daha fazlamız var. En az 2 bin takımın kampa geldiği diğer taraftan 13 milyon turist gelmesine rağmen futbol olarak hiçbir başarısı olmayan bir şehirde yaşıyoruz” diye konuştu.

Süper Lig’e tekrar çıkılmasının ardından şehir olarak ne katkı sunabiliriz diye bir çalışma yaptıklarını belirten Antalyaspor A.Ş Başkanı, “Bu doğrultuda bir Samuel Eto’o transferi yaparken dahi çok zorlandık ama bu transferi yaptığımız zaman Antalyaspor yönetimi olarak biz yapmadık dedik. Bu transferi yapan bizler değil sizlersiniz; çünkü bu transferi bu şehir yaptı. Kemer’inden Alanya’sına kadar bu turizm şehri olmasaydı Samuel Eto’o Antalya’ya gelmezdi. Kendi yaşadığı şehirlere eş değer olduğunu gördüğü için geldi. Bundan sonra bütünleşip daha büyük başarılara yelken açmalıyız. İstedikten sonra çok şeyler yapabiliriz. Bu pastaya katkı koyanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gültekin Gencer, alınan tarihi karardan dolayı tüm meclis üyelerine ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Bu teklifi daha önce otel yönetiminde bulunan kişilere sunduklarını belirten Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bunun için bir adım atmak istediklerini söyledi. Yaşanan seçim sürecinden dolayı Gültekin Gencer ile bir araya gelemediklerini ifade eden Gül, “İki gün önce başkanımız ile yaptığımız görüşmede, başkanımız gündeme almamız için bizden rica etti. Kemerde bulunan otel yöneticileriyle görüştüğümüzde bu işin kabul gördüğünü gördük. 500 civarında bir otelimiz var. Bu oteller içinde bir yıldızlı da var beş yıldızlı oteller de var. Ama böyle bir karar bütün bölgelerde alınırsa Antalyasporumuza büyük katkı sağlanır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Alınan kararın Antalyaspor kulübüne ve Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer’e hayırlı olmasını dileyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kararın Kaymakamlığa sunulmasının ardından Kemer’deki bütün otellere tebliğ edileceğini söyledi.