Jose Morais İmzaladı

Antalyaspor, Portekizli çalıştırıcı Jose Morais ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı …

Jose Morais İmzaladı
6 Ocak 2016 13:20

Antalyaspor, Portekizli çalıştırıcı Jose Morais ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Jose Morais, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Diğer liglerde çalışmış omakla birlikte Antalyaspor’u kabul ettim. Hırsım ve dinamiğimle birleşecek projeleri gerçekleştirmek için buradayım. Sahip olduğum tecrübeye dayanarak geleceğimizi daha iyi yapmak için çalışacağım. Şu an yapılan çalışmalar gayet iyi durumda. Bunlara eklemeler yaparak hep birlikte daha güçlü olacağız.

Morais, Türkiye liglerini bilip bilmediği sorulduğuda isedaha önce Real Madrid, Benfica, Chelsea ve Inter’de Türk takımlarıyla oynama şansı bulduğunu ve Türkiye liglerinin tutkusuyla tanınan bir lig olduğunu söyledi. Morais, ligi çok iyi bildiğini söyleyerek, daha önce çalışma fırsatı bulduğu Sneijder, Quaresma, Holmen gibi isimlerin de Türkiye’de olduğunu ve onların katkısıyla da ligi iyi tanıdığını söyledi.

Antalyaspor kadrosuna da değinen Morais, bazı oyuncuları tanıdığını ve tanıştığını, bazılarını ise zamanla tanıyacağını söyledi ve en önemli hedefinin kadroyu ve takımı daha iyi yerlere getirmek olduğunu belirtti.

Daha önceki  çalıştırdığı takımlarda kullandığı 4-2-3-1 dizilişi de kendisine sorulan Portekizli çalıştırıcı, taktik sistemlerin bir maçı kazanmak için gerekli olduğunu ama maçı kazanmak için önemli olan şeyin sistemi oyun içinde kullanabilmek olduğunu dile getirdi. Morais, taktik dizilimin bir takımın karakterini belirlediğini söylerken, kırmızı beyazlı ekibimizdeki ana hedefinin taktik dizilişinden ziyade kaliteli bir takım kurmak ve bu takımın maçı domine ederek, izleyenlere zevk veren bir futbol ortaya koyarak maçı kazanmasını sağlamasını istediğini açıkladı.

Antalyaspor’u daha güçlü bir takım haline getireceklerini söyleyen Jose Morais, “İyi ve güçlü bir şekilde çalışıp, taraftarlarımızın da beğendiği bir futbol oynamak istiyoruz.” dedi.

Öte yandan Antalyaspor’un önümüzdeki sezon ellinci yılını kutlayacağına da değinen Morais, kulübün hediyelerinin geçtiğimiz sezon Süper Lig’e çıkması ve bu sezon da Antalya Arena’nın açılması olduğunu söyledi. Morais, bu yıl ve önümüzdeki yıl daha büyük hedefler planladıklarını ve bu sezon Türkiye Kupası’nda final oynamayı hedeflediklerini de söyleyerek sözlerini tamamladı ve kendisini 1.5 yıllığına Antalyasporlu yapan sözleşmeye imza attı.