Gencer: “Ciddi Bir Aşama Kaydettik”

Gültekin Gencer, Antalyaspor ve Türk futbolu hakkında özel açıklamalar yaptı…

Gencer: “Ciddi Bir Aşama Kaydettik”
29 Ocak 2016 14:11

İstanbul’daki Futbol Zirvesi’ne katılan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor ve Türk futbolu hakkında özel açıklamalar yaptı.

Antalyaspor’un bundan sonraki transfer politikasının düşük maliyetli yıldız isimleri getirmek olacağını söyleyen Gencer, bunu şehrin de istemesi gerektiği vurguladı. Fenerbahçe ile oynadıkları kupa maçında 10 bin seyirci olduğunu belirten Gültekin Gencer, “Ben 2 sene önce takıma başkan olduğum dönem Antalyaspor maçlarına ortalama 1250 kişi geliyordu. Şu an kupa maçını bile 10 bin kişi seyrediyorsa, ciddi bir aşama kaydetmişiz” diye konuştu.

Avrupa’nın önemli liglerinde geçerli olan “paraşüt” sisteminin Türkiye Ligleri’nde de uygulanması gerektiğini kaydeden Antalyaspor Başkanı, Spor Toto Süper Lig’de de şampiyon olan takımların bu mevcut yapı ile en çok para alan takımlar olduğunu ancak baktıklarında en çok parayı onlar alsa bile en çok borcu olan takımların da bu kulüpler olduğunu aktardı.  PTT 1.Lig’inde oldukları dönemde de bu sistemi Federasyon Başkanı’na önerdiklerini söyleyen Gültekin Gencer, Türk futbolunun kurtuluşu için bu sistemin şart olduğunu vurguladı.