Fırtına Gibi Başladı Sessiz Bitirdi

Antalyaspor, Samuel Eto’o transferi ile fırtına gibi bir başlangıç yapmasına rağmen, ligin ilk yarısını aldığı sonuçlarla 11. sırada tamamladı.

Fırtına Gibi Başladı Sessiz Bitirdi
29 Aralık 2015 12:44

Antalyaspor,  Samuel Eto’o transferi ile fırtına gibi bir başlangıç yapmasına rağmen, ligin ilk yarısını aldığı sonuçlarla 11. sırada tamamladı.

Lige Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği galibiyetleri ile fırtına gibi başlayan takımımız, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla beraber, ligin ilk yarısını topladığı 21 puanla 11. sırada tamamladı. Oynadığı 17 maçta beş galibiyet, altı beraberlik ve altı mağlubiyet alan kırmızı beyazlı ekibimiz, rakip filelere 25 gol atarken, kalesinde ise 31 gol gördü.

Antalyaspor, iç sahada oynadığı dokuz maçta 14 puan toplarken, deplasmanda ise 8 maçta yalnızca 2 galibiyet ve 1 beraberlik alabildi. Antalyaspor, iç sahada sadece Beşiktaş’a mağlup oldu.

İlk yarıda en farklı mağlubiyetlerini 5-1’lik skorlarla Beşiktaş ve Rizespor’a karşı alan ekibimiz, en farklı galibiyetini ise 2-0’lık skorlarla Bursaspor ve Eskişehirspor’a karşı aldı.

Antalyaspor, attığı 25 golün on tanesini 76. – 90. dakikalar arasında kaydetti. Maç başına 1.5 gol ortalaması yakalayan kırmızı beyazlı ekibimiz, kalesinde ise maç başına 1.8 gol gördü.

İlk yarıda takımımızda en fazla sarı kart gören oyuncu beş sarı kartla Dejan Lazarevic olurken, onu dört sarı kartla Ömer Kandemir ve Ondrej Celustka izledi. Kırmızı kart gören isimler ise birer kırmızı kartla Lokman ve Celustka oldu.

Sezon başında Sampdoria’dan Antalyaspor’a transfer olan Samuel Eto’o, Antalyaspor’un attığı gollerin %65’inde katkı sağladı. Antalyaspor formasıyla ligde 13 gol atıp 3 de asist yapan Eto’o, Beşiktaşlı Mario Gomez ile birlikte gol krallığı listesinde zirvede bulunuyor.

Samuel Eto’o, Antalyaspor’un Teknik Direktör Yusuf Şimşek ile yollarını ayrılmasından sonra takımın maçlara hazırlanmasında da büyük rol aldı. Kırmızı-beyazlı ekibimizin ligdeki son üç maçına altyapıdan sorumlu Mehmet Uğurlu ve Samuel Eto’o birlikte hazırladı.

Öte yandan Antalyaspor’da teknik direktör arayışları da devam ediyor. Son olarak Barcelona altyapısında görevli bir teknik adamın geleceği iddia edilen ekibimizde, teknik direktörün devre arasında belli olması bekleniyor.