Müftüoğlu: “Antalyaspor’un Hakeme İhtiyacı Yok”

Müftüoğlu: “Antalyaspor’un Hakeme İhtiyacı Yok”
11 Kasım 2015 09:04

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, KONYSİYAD’ın kahvaltılı söyleşisine konuk oldu.

Müftüoğlu, konşmasına temmuz ayında göreve geldiğinden bu yana yaptıklarını anlatarak başladı. Hakem sayısını yıl sonuna dek 38’den 22’ye düşüreceklerini belirten Müftüoğlu, Antalyaspor – Beşiktaş maçının hakemi İlker Meral’i de savunarak “Antalyaspor’un kadro yapısı itibariyle hakeme ihtiyaçları yok.” dedi.

Konysiyad üyesi olan Antalyaspr yöneticisi Emin Altıner’in Antalyaspor – Beşiktaş maçında düdük çalan İlker Meral’e yönelik “Beşiktaş’ın kazanmak için hakeme ihtiyacı yok.” sözüne “Antalyaspor’un bu konuda şikayetçi olmalarına gerek yok. Çünkü  kadro yapısı itibariyle hakeme ihtiyaçları yok.” diye cevap veren Müftüoğlu, şunları söyledi:

Antalyaspor’un bu konuda şikayetçi olmalarına gerek yok. Çünkü Antalyaspor’un kadro yapısı itibariyle hakeme ihtiyaçları yok. İlker Meral Beşiktaş maçında iyi yönetim sergiledi. Ufak tefek hataları oldu tabiî ki. Biz hakemlerden kişiliklerini kullanmasını istiyoruz. Bir pozisyonda kart gerekebilir ama kartı çıkarmadan maçı kişiliğinizle yönetebilirsiniz. Biz yönetici kimliğinde hakem istiyoruz, olay olduktan sonra kart gösteren değil, kişiliği ile olayın olmasını önleyen, olay olsa da kişiliği ile sorunu çözümleyen bir hakem istiyoruz.