Uslu’dan Çim Sorununa Çözüm Önerileri

Çim uzmanı Tarık Uslu, Türkiye’de son bir haftadır gündemde olan stadyumların zeminini değerlendirdi …

Uslu’dan Çim Sorununa Çözüm Önerileri
13 Eylül 2017 16:53

Green Keper belgesi bulunan, ABD, Fransa, Danimarka, İngiltere gibi ülkelerde eğitim alan ve halen Türkmenistan, İran, Rusya, Katar gibi ülkelerde danışmanlık yapan çim uzmanı Tarık Uslu, Türkiye’de son bir haftadır gündemde olan stadyumların zeminini değerlendirdi.

Tarık Uslu, çim sahaların başında bulunanların eğitimli profesyonellerden oluşması gerektiğini belirtirken, yaz ve kış mevsimi geçişlerinin çok iyi gözlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Geçen hafta oynanan Antalyaspor – Galatasaray maçı sonrasında Antalya zemini çok konuşulduğunu hatırlatan Uslu, “Yukarıda da bahsettiğim gibi işin ehli elemanları olması şart. Bazı bölgelerin güneş almadığından bahsedildi. Bu sorun için suni güneş ışık sistemi kullanılmalı. Antalya’da bu mevcut mu bilmiyorum. Ayrıca geçtiğimiz sezon sonu oynanan süper lige çıkma Play-Off maçında sahaya yüzlerce meşale atıldı. Bu meşalelerde kimyasal var. Bu da çimin zarar görmesinde büyük etken. Şu anki mevsim şartları da çimin gelişmesi içi uygun değil” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA