Triatlon Takımından Kuşadası’nda Beş Madalya

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Kuşadası Triatlonu’na katılan Antalyaspor triatlon takımı, 5 madalya ile Antalya’ya döndü.

Triatlon Takımından Kuşadası’nda Beş Madalya
16 Eylül 2019 13:14

Kuşadası Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği 13. Kuşadası Triatlonu, hafta sonu düzenlendi. Yarışmada Antalyaspor Triatlon takımı adına  Mehmet Zahit Pişirici, Cemal Şahin, Sabri Yiğit Üfler, Bahadır Tama, Saliha Yüksel Tama, Ayhan Tama, Hediye Tama, Mustafa Çelik, Cemil Yıldızhan, Nuri Acar, Soner Oralkasım ve Mustafa Çelik mücadele etti.

750 metrelik yüzme etabıyla başlayan yarış, 20 kilometrelik bisiklet etabı ile devam etti ve 5 kilometrelik koşu etabıyla tamamlandı. Etkili olan fırtına sebebiyle yüksek dalgalara kulaç atan sporcular, bisiklet etabında hem rüzgar hem de dik yokuşlarla mücadele etti.

Yarış sonunda Bahadır Tama genel klasmanda gümüş, 30-34 yaş grubunda altın madalya aldı. Nuri Acar 40-44 yaş grubunda altın madalya alırken bir diğer 40-44 yaş grubu sporcusu Necati Şevik ise bronz madalya sahibi oldu. Ayhan Tama da 60-64 yaş grubunda bronz madalya elde etti.

Bir sonraki yarış, 5-7 Ekim 2019 tarihlerinde Alanya’da olacak ve bu senenin final yarışı gerçekleştirilecek. Burada yaş grubu takım ve yaş grubu bireysel final sonuçları da belli olacak.