Gencer: “Başkalarının Diyetini Ödüyoruz”

Gencer: “Başkalarının Diyetini Ödüyoruz”
20 Aralık 2015 19:07

Spor Toto Süper Lig’in 16. hafta mücadelesinde deplasmanda Trabzonspor’a 3-0 yenilen Antalyaspor cephesinde hakeme yönelik tepki açıklamaları gelmeye devam ediyor. Maç sonunda yaptığı açıklamada hakemin kararlarına eleştiride bulunan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu’nun ardından Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer de isyan etti. Trabzon’da bir facia yaşandığını ve Antalyaspor’u ince ince kıydıklarını söyleyen Gencer, hakemlerin istedikten sonra ince ince kıydıklarını ve başkalarının diyetini ödediklerini açıkladı.

Trabzonspor deplasmanında 3-0 yenildikleri için üzgün olduklarını belirten Gültekin Gencer, maçın hakemine tepki gösterdi. Karşılaşmadan 1 gün önce düzenlediği basın toplantısında hakemlere güvendiğini ancak diyet ödemek istemedikleri yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Gencer, hakemlerin gördüklerini çalmasını istediklerini ifade etti.

“Hakemler istedikten sonra ince ince kıyıyor. Başkalarının diyetini ödüyoruz. Antalyaspor üzerine birtakım oyunlar oynandığını düşünüyoruz” diyen Antalyaspor Başkanı, Diego’nun dizinden seken topun koluna çarpmasından sonra verilen penaltı kararına ve Celustka’nın ikinci sarı kartını gördüğü pozisyondaki hakem kararına da büyük tepki gösterdi. Trabzonsporlu oyunculara verilmesi gereken kartların ise gösterilmediğini söyleyen Gültekin Gencer, maaşlı hakemlik sistemini de eleştirdi.

Maaşlı hakemlik sisteminin Türk futboluna ne kadar katkı sağlayıp sağlamadığını gördüklerini belirten Gencer, “Türkiye’deki kulüpler olarak bu işe ‘dur’ demeliyiz. Ligler bu hakemlerle bitecek olmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’na futbol sahalarındaki hatayı en aza inmesi için hakemlere seminer ve eğitimlerle gerekli çalışmaların yapılmasını öneriyorum. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’na da sesleniyorum. Her uyarıyı yapıyoruz, ses çıkarmıyoruz, ama diyet ödeyen de biz oluyoruz” diye konuştu.