Süper Lig’de 21 Oyuncu Dönemi

Spor Toto Süper Lig 2017/2018 sezonu öncesi Kulüpler Birliği olağan toplantısı yapıldı …

Süper Lig’de 21 Oyuncu Dönemi
28 Temmuz 2017 14:46

Spor Toto Süper Lig 2017/2018 sezonu öncesi Kulüpler Birliği olağan toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından başkan Göksel Gümüşdağ, Süper Lig ile ilgili açıklamalarda bulunurken,  video hakem uygulaması ve Süper Lig’de yeni maç kadrosu konularına açıklık getirdi.

Göksel Gümüşdağ, Süper Lig maçlarında 18 yerine 21 kişilik kadrolarla oynanması konusunda karar aldıklarını, TFF Başkanı Demirören’in de buna onay verdiğini belirtti. Takımlar mücadele sırasında 5 oyuncu ve performans antrenörü ile ısınabilecek.

Göksel Gümüşdağ, toplantıda yeni sezon uygulamalarıyla ilgili aldıkları kararlara da değinerek, şunları kaydetti:

1997 yılından beri 18 kişi olan maç kadrosunun, 21’e çıkarılmasıyla ilgili bir karar aldık. Bu kararı Sayın Demirören ile görüştüm. TFF de bu karara olumlu bakıyor. Bu konuda bir mutabakat sağlamış bulunmaktayız. Amaç, tüm oyuncuların maçın içinde olmasına ve konsantrasyonlarının daima üst seviyede tutmalarına yardımcı olmak. Bu düzenlemeyle saha zemin sulaması ve 3 kişiyle sınırlı olan saha kenarında ısınan futbolcu sayısını 5’e çıkarılması ve bu oyunculara performans antrenörünün eşlik etmesiyle ilgili karar aldık. Bu, futbolun gelişimiyle ilgili alınan en önemli kararlardan birisi.