Konyaspor’dan Sağduyu Çağrısı

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında oynanacak Antalyaspor maçı öncesinde sağduyu çağrısı yaptı…

Konyaspor’dan Sağduyu Çağrısı
3 Şubat 2017 10:12

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında oynanacak Antalyaspor maçı öncesinde sağduyu çağrısı yaptı.

Karşılaşma öncesinde sosyal medyada her iki takım taraftarlarının birbirlerine karşı sergiledikleri tutuma dikkat çeken A.Konyaspor yönetimi, sadece saha içindeki mücadelenin konuşulduğu bir müsabaka olmasını temenni ettiklerini belirtti.

A.Konyaspor’un yaptığı açıklama şu şekilde:

“Spor Toto Süper Ligi’n 20. haftasında kendi sahamızda karşılaşacağımız Antalyaspor maçı öncesinde sosyal medyada her iki takım taraftarlarının birbirlerine karşı sergiledikleri tutum dikkat çekmektedir.

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanımız Ahmet Şan’ın bayraktarlığını yaptığı ve geçtiğimiz sene sıklıkla dile getirdiği deplasman yasakların kalkması yönündeki açıklamaları spor kamuoyunun takdirindedir. Sezon başından itibaren sayın başkanımızın ‘futbolda beyaz bir sayfa açılması gerektiğinin elzem olduğu’ konusunda yaptığı değerlendirmeler ligin ikinci yarısı oynanırken hala en çok ihtiyacımız olan maddelerin başında yer almaktadır. Lakin sosyal medyada giderek büyüyen ve karşılıklı sataşmalar nedeniyle dostluk, kardeşlik, centilmenlik mecrasından hızla uzaklaşılmasına neden olan tavır, söylem ve davranışların her iki kulüp açısından da önemli sonuçları beraberinde getireceği değerlendirilmektedir.

Bu vesileyle, güzel bir atmosferde centilmence geçmesini beklediğimiz karşılaşma öncesinde her iki kulübümüzün taraftarlarını özellikle sosyal medya paylaşımları konusunda sağduyuya davet ediyoruz. Sahada oynanan futbol tribünler varsa, doluysa güzeldir. Ancak ne yazık ki bu güzelliği kimi zaman taraftarların birbirlerine karşı tehdit ve tahrik edici sözleri gölgelemektedir. Atiker Konyaspor olarak hiçbir takımla sorun yaşamak istemediğimiz gibi, misafirperverliğimize kulüpler arasında ayrım yapmaksızın devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bir kez daha sağduyulu hareket edilmesinin her iki kulübün menfaatleri açısından son derece önemli olduğunun altını çiziyor, sadece saha içindeki mücadelenin konuşulduğu bir müsabaka olmasını temenni ediyoruz.”