Samuel Eto’o Four Four Two’da

Antalyaspor’un golcüsü Samuel Eto’o, Four Four Two dergisine kapak oldu …

Samuel Eto’o Four Four Two’da
4 Ocak 2016 23:36

Antalyaspor’un golcüsü Samuel Eto’o, Four Four Two dergisinin Ocak 2016 sayısına kapak oldu.

Samuel Eto’o, Four Four Two dergisine Türkiye günleri ve kariyeriyle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yemek kültürüne bayıldığını söyleyen Eto’o, en çok kebap ağırlıklı beslendiğini ve neredeyse her gün yediğini söyledi. Yine tatlı olarak baklava ve künefeye bayıldığını belirten Eto’o, künefenin içinden peynir çıkmasının  da kendisini  çok şaşırttığını söyledi.

Yakın arkadaşı olan Yusuf Şimşek’in ayrılmaması için ısrar ettiğini belirten Eto’o, buna rağmen kendisinin takımdan ayrıldığını söyledi.

Antalyasporlu oyuncuları çalıştırırken onların büyük düşünmelerini ve kendilerine büyük hedefler koymalarını iseteyen Samuel Eto’o, arkadaşlarının amaçlarını asla unutmamalarını istediğini dile getirdi. Eto’o, kazanmış olmakla tatmin olmayacağını ve kendilerinin de zevk aldıkları, eğlenmek ve oyun oynamak için sahaya çıkacakları bir Antalyaspor yapılanması görmek istediğini söyledi.

Türkiye’deki ligin Premier Lig’e benzediğini de savunan Eto’o, Türkiye’de sahayı baştan başa koşmaları ve darbelere karşı dirençli olmalarının gerektiğini söyledi.

Samuel Eto’o’nun röportajından önemli bölümler ise şu şekilde:

Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray’ın oyuncusu olsaydım şu an attığımın üç katını atardım. Zor ve önemli olan Anadolu kulüplerinde oynayıp gol atmaktır.

Real Madrid’de önümde en iyileri vardı. Raul, Morientes, Suker, Anelka… Bana bir şans vermeleri gerekirdi ama vermediler.

Roger Milla benim idolümdü. Ondan sonra ben geldim ve kendi tarihimi yazdım.

Messi toy iken de dünyanın en iyisiydi ama dünyanın henüz bundan haberi yoktu.

Mourinho ‘Eto’o 32 yaşında, gerçi 35 yaşında da olabilir.’ demişti. 50 yaşındayım fakat hala gençlerden daha fazla gol atıyorum. Fakat Jose iyi bir insan ve benim arkadaşım. Her zaman da öyle olacak.

Pep Guardiola dünyanın en iyi hocası ve en iyi futbol felsefesine sahip bir antrenör.

Sneijder çok iyi bir çocuk ve büyük bir oyuncu. Türkiye’de yeniden görüşebiliyor olmaktan mutluyum.

 

Röportajın devamını okumak için Four Four Two dergisinin Ocak ayı sayısı bayilerde.