Bora Terzioğlu: Özür ve Tespit Bekliyoruz

Asbaşkan Bora Terzioğlu, Atiker Konyaspor maçının öncesinde, maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla alakalı açıklamalarda bulundu …

Bora Terzioğlu: Özür ve Tespit Bekliyoruz
13 Şubat 2017 08:44

Asbaşkan Bora Terzioğlu, Atiker Konyaspor maçının öncesinde, maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla alakalı bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Yönetim kurulu üyesi Salih Peker’in de katıldığı basın toplantısında Başkan Ali Şafak Öztürk ile yöneticilerin bulunduğu locaya yapılan saldırının fotoğraflarını da gösteren Terzioğlu, özü spor olan faaliyetlerde iyi ilişkiler kurma ve hoşgörü yönünde çaba sarf ettiklerini ve Antalya’ya gelen takımların yöneticileri ile dostluk ortamı oluşturmak adına bir araya gelme fırsatları yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Aynı zamanda deplasman maçlarına da aileleriyle birlikte katıldıklarını aktaran Terzioğlu, maç öncesi takım otobüsünün otel önünde ve oyuncuları stada götürürken taşlanması, bazı araçların camlarının kırılması ve maç öncesi taraftarlar arasında münferit birkaç olay dışında olay yaşanmaması sevindirici olduğunu söyledi.

Bora Terzioğlu, maç sonrası bulundukları locaya fiziki müdahaleyi ise şiddetle kınadıklarını söylerken, Ali Şafak Öztürk ve beraberindekilerin maç sona erdiğinde rakip taraftarların da büyük ölçüde stadyumu terk etmelerinin ardından deplasmana gelen Antalyaspor taraftarlarını alkışladıktan sonra önce küfürle başlayan, ardından ayrılan locaya fiilen girilmesi ile gelişen fiziki saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Terzioğlu, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin emniyet kuvvetlerince tespit edilmesi ve soruşturma sürecinin başlatılmasını da beklediklerinin altını çizdi.

Öte yandan Atiker Konyaspor basın sözcüsünün “Fiili saldırı görmedik. Antalyaspor başkanı ile görüştük, o da saldırı olmadığını ifade etti” açıklamasını da talihsizce bulduğunu belirten Terzioğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Konyaspor maçının ardından fiili ve fiziki saldırı söz konusudur. Saldırıya uğramış bir başkan ve yönetim kurulu vardır. Başkanımızın maç sonrası açıklamaları zamansal anlamda son derece doğal ve yerindedir. Ne var ki; bizler sayın Atiker Konyaspor başkan ve yönetiminden “Geçmiş olsun. Misafirimizdiniz, sizle gereği gibi ilgilenemedik, koruma önlemlerinin alınmasında yetersiz kaldık” açıklaması beklerken, “Olaylar tek taraflı değildir, taraftarla nasıl bir diyaloğa girdiler bilemem. Taraftarla başkan niye kavga eder, taraftarla yüz göz olursanız olacağı budur. Siz niye bu işin içindesiniz sorgulamak lazım “ gibi cümleleri duyduk ve adeta şok olduk. Bu düşüncelerinizin gerçek düşünceleriniz olmadığını kabul etmek istiyoruz ve Atiker Konyaspor olarak sizden açıkçası özür ve olaya karışanların bir an önce tespit edilmesi anlamında somut adımlar bekliyoruz. Olayın tasvip edilecek yanı yoktur. Atiker Konyaspor Kulübü de olayları mutlaka kınamalıdır. Konyaspor başkanı locanın kilitli olduğundan bahsediyor ama kilit koridordan girişte var. O fotoğrafta da görünüyor locanın yanından atlayan taraftar var. Olayı başlatan bazı kişilerin yaka kartı akreditasyon kartı olduğu duyumları da var. O kamera kayıtlarıyla ortaya çıkarılacaktır.