Antalyaspor Olağanüstü Genel Kurulu Yapıldı

Antalyaspor Olağanüstü Genel Kurulu Yapıldı
27 Aralık 2014 14:17

Antalyaspor Kulübü Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu, bugün sabah yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi AKM Perge Salonu’nda yapılan toplantı, Hasan Subaşı başkanlığında Divan Kurulu’nun seçilmesiyle başladı.

Yoklama ve açılışın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süren toplantıda, dernek tüzüğünün yapılandırılması başta olmak üzere, tüzük tadilat tasarısı görüşüldü ve müzakere edildi.  Bunun yanı sıra tesis yapımı, tesislerin kiralanması gibi konularda ve gayrimenkul alım-satımı konularında Yönetim Kurulu’na yetki verilmesinin görüşüldüğünü Olağanüstü Genel Kurul’da Antalyaspor’un geleceğine dair kararlar alındı.

Antalya Büyükşehir Bld. Başkanı Menderes Türel, gündemde olan Antalyaspor Koleji’nin de müjdesini verirken, toplantıda alınan kararların günümüzün şartlarına uygun olarak sportif faaliyetlerinin desteklenebilir bir hale getirileceğini söyledi.

Hazırlanan yeni tüzüğün, Antalyaspor Kulübü Derneği’nin yapısını daha işlevsel kılacağını belirten Türel, “Antalyaspor’u güzel bir gelecek bekliyor. Antalyaspor, Türkiye’nin en zengin kulüplerinden birisi olma yolundaemin adımlarla ilerliyor.” dedi.

Yapımı süren stadyuma dair de konuşan Türel, stadyumun Antalyaspor için atılan en önemli adımlardan biri olduğunu savunarak, “Yeni stadyum sadece sportif faaliyetler açısından değil, Antalyaspor’un gelirleri için de çok önemli bir yere sahip. 33.000 kişilik bu futbol arenasını Antalya’ya kazandırmak üzereyiz. Stadyum 2015 yılında tamamlanacak. 2014-2015 sezonunun sonuna yetişmese dahi 2015-2016 sezonuna yeni stadyumda başlayacağız.” dedi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ise Antalyaspor’un şu an 347 üyesinin olduğunu söyleyerek, 2015 sonunda hedeflerinin 100 üye sayısını aşmak olduğunu söyledi.

Kulübe üye olanlardan Antalyaspor’a destek isteyen Gencer, 347 dernek üyesinden yalnızca 92 tanesinin Passolig sahibi olduğunu açıkladı.

Ayrıca amaçlarının tüm imkansızlıkları geride bırakarak Antalyaspor’u Süper Lig’e çıkartmak olduğunu söyleyen Gencer, önümüzdeki iki maçı kazandıkları takdirde ligin ilk yarısını lider tamamlayacaklarını belirtti.

Gencer, sözlerini şöyle tamamladı:

“İmkansızlıkları geride bırakarak Antalyaspor’u Süper Lig’e çıkartmaya çalışacağız. Önümüzdeki iki maçı aldığımız takdirde liderlik koltuğuna oturacağız. 347 dernek üyemiz var. Passolig kartı olan üyelerin sayısı 92. Geride kalan 255 kişiye ve passolig kartı olanlara sezon sonuna kadar kombinelerini, VIP tribününde olmak üzere bedelsiz olarak yükletiyorum. Bu kulüpte tek bedel var; o da Antalyaspor’un şampiyon olması.”

Toplantıda söz alan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise kulübün günlük rutin işlerini yürütebilmek için aylık 500.000$ ‘a ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan olağanüstü genel kurulda, yenilenen tüzük maddeleri gerçekleştirilen oylama ile kabul edildi.