Mbilla Suskun Kaldı

Antalyaspor’un sezon başında Samsunspor’dan transfer ettiği Mbilla, gol orucunu sürdürüyor …

Mbilla Suskun Kaldı
4 Nisan 2016 10:50

Antalyaspor’un sezon başında Samsunspor’dan transfer ettiği Mbilla, gol orucunu sürdürüyor.

Kupada en son Giresunspor mücadelesinde, ligde ise en son Medipol Başakşehir mücadelesinde ağları havalandıran Kamerunlu forvet, Antalyaspor formasıyla istenileni veremedi.

Son golünden bu yana 403 dakika geçen Mbilla, bu sezon Antalyaspor forması ile 14’ü lig 6’sı kupa olmak üzere 20 maça çıktı.Kupada altı maçta üç gol kaydeden Mbilla, ligde ise yalnızca dört gol atabildi. Mbilla, Antalyaspor formasıyla çıktığı maçlarda 403 dakikadır golle buluşamadı.

Süper Lig’de ilk golünü ligin ikinci haftasında Gençlerbirliği filelerine bırakan Mbilla, bu maçtan sonra 3 ay boyunca  ligde suskunluğunu korudu. Galatasaray maçında bir gol kaydeden ve beraberliği getiren Mbillai bu maçın ardından üç hafta sonra Mersin İY karşısında bir gol bir asist ile oynayarak galibiyette büyük rol oynadı. Mbilla, ligde son golünü ise 18. haftada Başakşehir ağlarına attı.

Kupada ise altı maçta forma giyen Mbilla; Fenerbahçe, Tuzlaspor ve Giresunspor filelerini havalandırmayı başardı.

Mbilla, bu sezon kart cezası sebebiyle iki hafta, ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçından önce geçirdiği hastalık sebebiyle altı hafta, ligin  ikinci yarısındaki Fenerbahçe maçında geçirdiği sakatlık sebebiyle dört hafta forma giyemedi ve neredeyse ligin yarısında Antalyaspor formasını terletemedi.