Grup 1966’dan 07 Gençlik’e Cevap Geldi

Dün 07 Gençlik grubu adına konuşan grup lideri Gürhan Güneyli’nin “grup üyelerini sahipsiz bıraktılar” açıklamasına Grup 1966’dan cevap geldi …

Grup 1966’dan 07 Gençlik’e Cevap Geldi
1 Mart 2016 19:32

Sivasspor – Antalyaspor maçının ardından iki taraftar grubu arasında süren gerilim, devam ediyor.

Dün 07 Gençlik grubu adına konuşan grup lideri Gürhan Güneyli’nin “grup üyelerini sahipsiz bıraktılar” açıklamasına Grup 1966’dan cevap geldi.

Grup 1966 adına yazılı bir açıklama yapan taraftar grubu lideri Yılmaz Yıldız, “Uçak konusu bir mazeret olup, yıllardır verdiğimiz mücadeleyi hazmedemeyenlerin bizleri yıldırma politikasıdır.” dedi.


Yılmaz Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sivas deplasmanına gitmeden önce uzak deplasman olduğu için deplasman dönüşü işlerine ve okullarına yetişecek olan taraftarlarımızdan 15-20 kadarının Antalyaspor kulüp müdürünü arayarak bir talebimiz olduğunu belirttik. Kulübün ve yöneticilerin onayıyla deplasman dönüşünde belirttiğimiz taraftarların uçakla dönüşü sağlanmıştır. 

Dönüş yolunda uygunsuz, camiamıza yakışmayacak bir şekilde 07 Gençlik grubunun sizlerin de tanık olduğu ve izlediği uçakla dönen taraftarlarımıza yönelik hakaret içeren küfürlü videosunu sosyal medya aracılığıyla tüm Antalyaspor camiası görmüştür. Buna istinaden bu paylaşım videosu, şahsıma ve taraftar arkadaşlarıma yapılmıştır.

Sorumluluğumuzda olan grubumuzun dönüş yolunda uçakla gelmeyen ve kendi grup üyemiz olan taraftar kardeşlerimizin başlarında maddi manevi destek olan abileri bulunmaktaydı. Sosyal medyada kendi grubumuzu ve liseli genç kardeşlerimizi yıpratmaya yönelik yapılan karalama çalışması camiamıza ve Antalyaspor’a gönül vermişlere yalan yanlış bir şekilde aksettirilmeye çalışıldı ve bu genç arkadaşlarımıza sosyal medya üzerinde yazılar yazılarak ‘Başkanlarınız, abileriniz sizleri yalnız bıraktı’ dendi. Genç arkadaşlarımızın düşüncelerini değiştirme çabasında olanlar unutmasınlar ki onlar bu edebi, hiyerarşiyi, sevgiyi, saygıyı başkanlarından ve abilerinden yeterince almışlardır. En küçüğümüzden en büyüğümüze kadar taraftar kardeşlerimiz bu sorumlulukları çok iyi bilmektedirler.

Bu bahsettiğimiz organizasyon yetkileri ve sorumlulukları Grup 1966 derneğimizin sorumluluğu olup, hiçbir gruba ait olmayıp, hiçbir kiseye söz hakkı vermez. Derneğimiz ve grubumuz hiçbir kurum ve kuruluşa ait olmayan kendi organizasyon ve yetkisine sahiptir.

Üzüntüyle belirtmek istediğim, sosyal medyada dün akşam yayınlanan Kale Çizgisi programına canlı yayına bağladıkları Gürhan Güneyli’nin bu konudaki açıklamalarını izledikten sonra bir sözüm de Koray Geçgel’e; Grup 1966 dernek başkanı olan şahsım neden canlı yayına alınmayarak bu olaya cevap hakkım, kendimden ve mensubu olduğum grubumu savunma hakkımız neden verilmemiştir? Koray Geçgel, sorulan sorularda 07 Gençlik’in sayfasında paylaşılan yapımda ve yayında emeği geçen Gürhan Güneyli’ye neden bu videonun yapıldığını sormaması soru işareti olarak kalmıştır.

Grubumuza tribün kültüründen bahsedenler, sosyal medyadan bu zamana kadar Antalyaspor’un olduğu her deplasmana otobüsle 100.000 km yol yapıldığını, ayak basmadık yer bırakmadıüını göreceklerdir. Liseli gençlerimizin sahipsiz olduğunu iddia edenler bizim deplasmanda kimlere sahip çıktığımızı çok iyi bilmektedirler. En yakın örneği Sivas deplasmanına giderken Kayseri’de yaşanmış olaydır. Ayrıca grubumuz bu zamana kadar hiçbir grup ayrımı yapmadan deplasmanda olsun evimizde olsun taraftarlarımıza genç yaşlı demeden hem maddi hem manevi desteğini hiç esirgememiştir. Bunların örnekleri de diğer gruplardaki herkes tarafından bilinmektedir.

Bu açıklamamızla alakalı sizlerin de bildiği gibi uçak konusu değildir. Uçak konusu sadece bir mazeret olarak değerlendirilip Grup 1966’nın kendi bünyesindeki yapılanmaları, yıllardır vermiş olduğu mücadeleyi hazmedemeyerek bizleri yıldırma politikasıdır. Şu bilinmelidir ki Grup 1966 bir davadır. Bu dava da son nefer kalana dek sürecektir.

Saygılarımla
KAMUOYUNA DUYURULUR.