Gencer’den Transferlere Dair Şok İddialar

Gültekin Gencer, yaptığı toplantıda transferlere dair şok iddialarda bulundu…

Gencer’den Transferlere Dair Şok İddialar
7 Ekim 2016 14:05

Gültekin Gencer, yaptığı toplantıda transferlere dair şok iddialarda bulundu.

Kendi yönetiminde Antalyaspor’un menfaatleri dışında transfer yapmadıklarını belirten Gencer, “Geçen yıl düşünce yapmamız gereken transferleri yaptık, şampiyon olup çıktık. Şu anda kadro dışı olan futbolcularla çıktık. Süper Ligdeyse onların sayesinde mücadele ettik, her zaman teşekkür etmemiz gereken kişiler. Bu arkadaşlar devre arasında geldiğinde Süper Ligin zor olduğunu bildiğimiz için en iyi transferleri yaptık. Hepsinden de faydalandık. Antalyamızı iyi temsil edecek kadro oluşturduk.” diye konuştu.

Erman Kılıç dışında hepsine kulüp bulduklarını ve Yusuf Şimşek’in bu futbolcuları Karşıyaka’ya gönderdiğini kaydeden Gültekin Gencer, “Yusuf Şimşek Antalyaspor’un yükünü azalttıysa ondan da allah razı olsun. Kulüplerle herkes samimiyeimiz doğrultusunda, Erman dışında bir tane adam elimizde kalmadı. İkinci yarı maliyetleri sıfır TL idi.  Siz naptınız, bir dünya transfer yaptınız. %30 lafını söyledikleri adam Ömer.” dedi.

Menajerlik giderleri hakkında konuşan Gencer, “Gelelim onun dışında 15 milyon TL menajerlik parası meselesine. Offshore aktarılmış diyen offshoreda kendi hesapları var mı hakikaten bilmiyorum. Antalyaspor’un menfaatini düşünüyorum, adam KDV fatura kestiği zaman muhasebe bunlardan yurtdışı faturası kestiğinde KDV’siz olur. Usulsüz olan bir şey yok. Menajerler KDV’den dolayı yabancı firma faturası kestiklerinde o şekilde ödüyoruz. Offshore faturası kesmiş bizi ilgilendirmiyor. İlk önce tek taraflı feshederiz dedim çıktılar. Arkasından tek tek çağrıp menajerlerden yardım istedik. Satarsanız yüzde 15 vereceğiz dediler. Yüzde 30 isteyen menajer de oldu. Bana da yönetim kurulu içinden bizzat söyleyen isimler oldu. Futbolcuyu çağırdılar, alacak ne kadar 500 bin TL. Yüzde 30 150 bin TL yapıyor. Al parayı git dediler, para problemi yok dediler. Geçmiş dönemin aynısı. Geçmiş dönemde kulübe ödünç veriyor, giderken bütün paraları alıp gidiyorlardı. Bizim dönemimizde yönetim kurulu üyeleri 19 kişiydi. Hepsi Antalya’da tanınmış iş adamları. Belli yere gelmiş sanayici ve turizmci insanlar reklam karşılığı bedel diye kestirip hibe ediyorlar. Ticari hayatlarını da riske ederek ya kredi ya çek veriyorlardı. Bir tanesinin faiz faturasını göstersinler hepsinden özür dileyeceğim, ayıptır. Ondan sonra futbolcuya yüzde 30, Ömer’e yüzde 30 menajerlik ödendi diyorlar. Ömer bir beceriksizliktir. Bir buçuk yıl anlaşma yaptık, yüzden sıfır verdik. Ama altı ay sonra giderse üç dönem olduğu için yüzde 30’a çıkıyor. Gel gelelim Beşiktaş da Ömer’in sözleşmesi bu yıl bitiyor. Ömer sözleşmesini uzatmadan geldi. Ben görevi bırakın talimatı geldiğinde yine de Antalyasporluluğuma devam etmek için yüzde 15 teklif ettikleri futbolcuları vermek için çalışma yaptım. Dernek başkanı bana ‘Verme, talimat var’ dedi. O aşamada Menderes Türel ile konuş, bu futbolcuyu kazandıralım bize karışmasınlar dedim. Nafiz Tanır ise ‘Yeni gelenler yapar, yeni gelenler yapar uzatma’ diyerek Beşiktaş’ın 1.6 milyon Euro istediklerini söylemiş. En ihtiyacımız olan futbolcuyu yeni döneme bıraktı. Antalyaspor sevdalısı olduğumuz için bu teklifi yapıyoruz. O aşamada görevden uzaklaştırma çabası varken kim yapar Allah aşkına.” şeklinde konuştu

Açıklamalarını sürdüren Gültekin Gencer, “Her şey açık net diyor, paylaşamayacağımız hiçbir şey yok diyor ancak bize sallarken kendileri neler yapıyor. Eto’o’yu sıfır bonservis ile aldık, Motta ve Diego da sıfır bonservis ile geldiler. Diego 500 bin TL’den başladı 250 bin TL’ye düştü. Sözleşme feshini bekledik ve sıfır maliyetle aldık. Yekta sıfır bonservis ve üste 200 bin TL ile aldık.  Charles ve Danilo sıfır bonservis. Jevtovic, ilk 11’e giremeyen futbolcuya 920 bin Euro ödendi. Antalyaspor tarihinde sadece Deniz Barış ile Euro üzerinden anlaşması vardı. Benim dönemimde Euro anlaşması yapmadık, Türk Lirası ile konuştum. Deniz Kadah ve Emre Güral ile yapılan anlaşmalar Euro ile mi TL ile mi yapıldı açıkladılar mı? Herhangi bir açıklama geldi mi? Emre 850 bin Euro, yanında Danilo 500 bin Euro. Emre 250 bin Euro, Deniz 750 bin Euro hak edebilir, o değerdedir. Ama Euro anlaşması yapmam. Inkoom’un maliyeti 250 bin Euro, bu rakamlar kamuoyunun takdiridir.” ifadelerini kullandı.