Vekiloğlu: “Antalyaspor’da Olmak Gurur Verici”

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, sezon öncesi kampında açıklamalarda bulundu…

Vekiloğlu: “Antalyaspor’da Olmak Gurur Verici”
18 Ağustos 2017 14:36

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, sezon öncesi kampında basketfaul’e açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin köklü kulüplerinden Antalyaspor’un basketbola tekrar büyük bir istek ve inançla sarılmasının önemine değinen Vekiloğlu, “orta ve uzun vadeli ciddi planlarının olması ve bize de bu süreçte güvenip görev vermelerinden mutlu ve gurur verici. Aynı zamanda da büyük sorumluluklar da beraberinde geliyor tabii ki… Öncelikle kulüp olarak lige alınma sürecinde uzun süre belirsizlik yaşanması nedeniyle belirli sayıda oyuncu vardı. Bu bir gerçek ama bir bahane değil ama biz yine var olan oyuncular içerisinde almak istediğimiz oyunculardan hedeflerimize ve bütçemize uygun oyuncuları kadromuza kattık. Organizasyon olarak hiçbir eksiğimiz yok. Yönetim sağ olsun her konuda yardımcı ve destek oluyor. Biz bu sezonu orta ve uzun vadeli hedefleri olan bir kulübün ilk kez oynayacağı ligde geçiş sezonu olarak görüyoruz. İlk hedefimiz saha dışında da saha içinde de iyi ve sporcu karakterde davranan seyredilesi bir takım yaratmak; basketbol oynarken keyif alan ve keyif veren, akıllı ama bir o kadar mücadeleci son topa kadar direncini koruyan, vazgeçmeyen bir takımla sahada yer alabilmek. Sonrasında ne kadar fazla Antalyaspor camiasına başarı getirebiliyorsak, basketbol ateşini ne kadar harlayabilirsek o kadar orta ve uzun vade planları devreye girebilir olacaktır” diye konuştu.

Köklü bir şehir kulübü olduklarını vurgulayan Arda Vekiloğlu, “Zaman zaman basketbola yatırım yapmış genç bir şubemiz var. Sonuç olarak aslında böyle bir ortamda yeni bir kulüp de sayılırız. Daha önce bir arada çalışmış bir takım değiliz ama kısa zamanda birbirine uyum sağlayan, oyuncusu, yöneticisi hedefe odaklanmış iyi bir ekip olmak istiyoruz. Sonuç olarak yeni bir topluluk olmak handikap gibi gözükse de aşağı yukarı her kulüp bir şekilde yeniden yapılanma sürecine giriyor. O yüzden hazırlık dönemini ne kadar iyi ve objektif olarak iyi çalışarak geçirirsen o kadar kalıcı olarak hedefe yaklaşabileceğimize inanıyorum. Bu sene kurduğumuz takımdan önümüzdeki senelere iskelet olabilecek oyuncuları tutarak devam edebiliriz. Bunu da başarırsak gelecek seneye avantajlı başlarız. Evet, bu sezona geçiş sezonu diyoruz ama başarıya ulaşma konusunda ödün vermek istemiyoruz” dedi.

Antalyaspor’un bu sezon mücadele edeceği Türkiye Basketbol Ligi’nin son yıllarda çok geliştiğini belirten Vekiloğlu, “Sadece genç oyuncular için değil artık yeterli süreyi alamayan hatta basketbolu artık oynamadıkça düşüş içerisine geçen tecrübeli arkadaşlarımız da para kazanırken oynamak için TBL takımlarını tercih etmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

TBL’de yabancı kalitesinin oldukça yükseldiğini kaydeden Arda Vekiloğlu, herkesin katkı verdiği ve problem bir takım yaratmak istediklerini açıkladı.

Şu ana kadar hazırlık döneminde her şeyin planladıkları gibi gittiğini ifade eden Vekiloğlu, “Her antrenman kendisini geliştiren, her hazırlık maçında sezona daha hazır olan bir takım olabilmek için yaptığımız çalışmalar kendisini gösteriyor. Birbirimizi tanıyarak basketbol felsefemizi oturtmak adına verimli geçen bu sürecin ardından yapacağımız hazırlık maçlarıyla attığımız temelin üzerine taşları dizmeye devam edeceğiz. Hazırlık maçlarında skor ve netice hiç önemli değil önemli olan hedeflerimize uygun basketbolu oynayarak rekabeti ve kazanmayı öğrenmek… Mümkün olduğunca hazır ve iyi rakiplerle oynamak istiyoruz ki asıl hedef maçlar başladığında hazır olalım” şeklinde konuştu.