Hakyemez’in Tercihi Belli Oldu

Doğan Hakyemez, Basketbol Federasyonu Başkanlığı adaylığını açıklayan Hidayet Türkoğlu’na destek verdi …

Hakyemez’in Tercihi Belli Oldu
20 Ekim 2016 21:08

Antalyaspor Genel Menajeri Doğan Hakyemez, BasketDergisi sitesindeki köşesinde yaptığı açıklamada Basketbol Federasyonluğu için geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan Hidayet Türkoğlu’na destek verdi.

Hakyemez, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Hidayet Türkoğlu’nu en iyi tanıyanlardanım. Efes Pilsen ve Milli Takımda Menajeri oldum. NBA serüvenine başladığında onu Esat Yılmaer’le ilk ziyarete giden kişiyim. Hatta Micheal Jordan’la karşılıklı oynarken resmini ilk çeken de benim.  Bunları yazmamın nedeni onun hakkında olumsuz haberlerin ne kadar yanlış olduğunu belirtmek içindir.

Hidayet Türkoğlu öncelikle maddiyata önem vermeyen bir kişidir. Dürüsttür. Amerika ya kendini ziyarete gelenlere evini açıp onları misafir edecek kadar arkadaş canlısıdır. Onu tanımadan atıp tutmak son derece yanlış.

Gelelim Hidayet’in Federasyon Başkanlığına…

Dünyanın tanıdığı Hidayet, Türk Basketbolunu Uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphem yok.

Harun’la başlayan basketbol camiasındaki barış ortamının aynen devam edeceğine de inanıyorum.

Senelerdir belirttiğim Türk Basketbolunun kanayan yarası mali disiplini,  Hidayet Türkoğlu NBA deneyimi ile çözeceğini tahmin ediyorum.

Hidayet Türkoğlu liyakata önem vererek basketbolun içinden gelen kişileri yanına alıp, Harun Erdenay’ın tecrübesindende faydalanarak, Türk Basketbolunda yeni bir devir başlatacağını görüyorum. Basketbolun mutfağından gelen biri olarak doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum.