Atatürk Stadyumu’nda Yıkım Başladı

Antalyaspor’un mabedi Atatürk Stadyumu, bugün Antalyaspor taraftarlarına veda etti …

Atatürk Stadyumu’nda Yıkım Başladı
21 Şubat 2016 00:01

Antalyaspor’un mabedi Atatürk Stadyumu, bugün Antalyaspor taraftarlarına veda etti.

Dün başlatılan organizasyonda bugün saat 14.00’da tüm Antalyalılar ve Antalyaspor taraftarları Antalya Atatürk Stadyumu’na davet edilmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla halka açık park olarak düzenlenecek olan stadyuma ilk kazma bugün vuruldu.

1965 yılında hizmete açılan fakat 2010 yılında “maç oynanamaz” raporuyla birlikte kapatılan Atatürk Stadyumu’nun yıkım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başkan Gültekin Gencer, eski başkalnlardan Sedat Peker, Antalyaspor taraftar grupları ve çok sayıda Antalyalı katıldı. Antalyaspor tezahüratlarıyla başlayan törende duygusal anlar yaşandı.

Miloş’un önderliğinde Türel ile beraber söylenen şarkılarla stadyuma veda edilirken, çok sayıda meşaleler yakıldı ve atkılar açıldı.

Taraftar gruplkarına üçlü çektiren Menderes Türel, yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşadığını belirterek, stadyuma dair anılarını törene gelenlerle paylaştı. Yıkılan Atatürk Stadyumu’yla birlikte Büyükşehir yerleşkesi ve Karaalioğlu Parkı’nı içine alacak Antalya Kent Müzesi’nin kentin tarihini yaşatacak bir mekan olarak tasarlandığını aktaran Türel, “Bu tarihi gelecek nesillere büyük bir miras olarak devredeceğiz. Antalya tarihine sahip çıkacak olan kent müzesi bizim en önemli projelerimizden birisi olacak. Çünkü tarihini kaybeden bir şehir geleceğini de kaybeder. Burada Antalya’nın tarihi ve geleceği birlikte yükselecektir.” dedi.

 Konuşmasının ardından Menderes Türel iş makinesinin kumanda kabinene geçti ve Atatürk Stadyumu’nun kapalı tribününe ilk kepçe darbesini indirerek yıkımı başlattı.