Antalyaspor, Stat Değişikliğine Mi Gidiyor?

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Arena için ödedikleri kiradan yakınarak stat değişikliğine gitmek zorunda kalabileceklerini söyledi…

Antalyaspor, Stat Değişikliğine Mi Gidiyor?
29 Mart 2016 11:33

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Arena için ödedikleri kiradan yakınarak stat değişikliğine gitmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Maç başına 80 bin lira kira ödedikleri Antalya Arena’nın kiralama bedelinin yüksek oluşundan yakınan Gencer, bu işin çözülmemesi durumunda inşallah 8000 kişilik stada dönmek zorunda kalmak istemediklerini kaydetti.

Türkiye’nin İsveç’i 2-1 yendiği milli maçta tribünleri dolduran seyircilere teşekkür eden Gültekin Gencer, seyircinin yoğun ilgisi sayesinde milli maçların Antalya’da oynanabileceğini ifade etti.  Konya’nın da Antalya’nın da bütün iller gibi milli takıma karşı görevini yaptığını belirten Gencer, “Antalya’da altyapı, oteller, stadımız mükemmel. Bundan sonraki dünya kupası elemelerinde en az 3- 4 maçı Antalya’ya alırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Stat yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devir sürecinde yaşananları da anlatan Antalyaspor Başkanı, “Stat yapıldığı günden itibaren Antalyaspor’a kiralanması söz konusuydu. Müteahhitlerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle belli bir süreç yaşandı. Belediyeye devri söz konusuydu, onda da prosedür gereği problemler çıktı. Şu anda bizim kiralamamız söz konusu oldu. Bu anlamda da net bir dönüş almadık. Umarım bunun dışında bir kararla karşı karşıya kalmayız.” dedi.

Stadın tek kiracısının Antalyaspor A.Ş. olması gerektiğini ifade eden Gencer, Antalyaspor’un kendi şehrinde stadında kiracı olduğunu hatırlattı. 10 ay önce kiralamış olmaları durumunda çok cüzi kira bedelleri ödeyeceklerini açıklayan Gültekin Gencer, “Ancak maç maç kiraladığımız için şehrin takımı astronomik paralara maç oynuyor. Maç başına 70-80 bin lira ödüyoruz. Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda 5000 lira bile ödemiyorduk. İnanılmaz rakamlar ödüyoruz. Sözde Antalya’nın takımıyız. Stat Antalya’nın stadı ama dayanabilecek gücümüz kalmadı. Ya bu işi prosedür olarak çözünüz. Çözülmediği takdirde de inşallah 8000 kişilik stada dönmek zorunda kalmayız.” diye konuştu.

Stadın ilk etapta 3 yıllığına kiralanması konusunda müracaatta bulunduklarını söyleyen Gültekin Gencer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da statta yaşadıkları sorunlardan bahsettiğini ifade etti.