Alanyaspor Yönetiminden Antalyaspor Açıklaması

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Alanyaspor ve Antalyaspor camiaları hakkında açıklamalarda bulundu…

Alanyaspor Yönetiminden Antalyaspor Açıklaması
7 Mart 2017 22:30

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Alanyaspor ve Antalyaspor camiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yapılan bazı maçlarda taraftar olaylarının yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, futbolda dostluk ve kardeşliğin her zaman ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Antalya takımları arasında oynanan amatör maçlarda taraftarlar arasında gerginlikler yaşanabildiğini belirten Çavuşoğlu, bu olayların faturasının Alanyaspor’a kesilmeye çalışıldığını iddia etti.

Olayların Alanyaspor’a mal edilmesini kabul etmediklerini aktaran Çavuşoğlu, “Alanyaspor ile Antalyaspor arasını hiç kimse açamaz. Biz, buna müsaade etmeyiz. Alanyaspor ile Antalyaspor camiası kardeştir. Birkaç kişi ortaya çıkıp bu kardeşliğe gölge düşürmeye kalkmasın. Amatör maçlarda neyin kavgası yapılıyor, onu da anlamış değilim. Kavgalar hiç hoş değil, Manavgat da bizim hemşehrimiz. Manavgat’tan da bizi desteklemeye gelen taraftarlar var. Bu yüzden herkesin duyarlı olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

A.Alanyaspor ile A.Konyasporlu bazı taraftarlar arasında da gerginlik yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, bu olumsuzlukların ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de her şeyin öncüsü olmak istediklerini aktaran Çavuşoğlu, “Spor camiasındaki yönetimler olarak, taraftar ve grup liderleriyle birlikte her zaman barışçıl bir şekilde hareket etmemiz gerekmektedir. Bundan sonraki süreçte de bu konulara hep beraber daha çok dikkat edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde taraftarlar arasındaki gerginlikleri de çözeriz. Ne Konyalılar ne de Alanyalılar futbol müsabakalarında böyle tartışmaları asla istemezler. Antalya ile de öyle bir bağ içindeyiz. Yani aramızda hep kardeşlik ve dostluk rüzgarları esmesi lazım. Zaman zaman ufak tatsızlıklar olabilir ama bunların önüne geçeceğiz, çünkü futbolda kimse kavgayla gürültüyle bir yere varamaz” dedi.