Yüzücülerden Çifte Bayram

Antalyaspor’un 3 başarılı sporcusu uluslararası çaptaki başarılarına yenilerini eklediler.

Yüzücülerden Çifte Bayram
11 Temmuz 2022 14:36

Romanya’nın Bükreş kentinde 5-10 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’na katılan milli takımımızın 16 kişilik kadrosunda bulunan Antalyaspor’un 3 başarılı sporcusu Emir Batur Albayrak, Talya Erdoğan ve Sevim Eylül Süpürgeci uluslararası çaptaki başarılarına yenilerini eklediler.

Emir Batur Albayrak, Erkekler 1500 metre serbest kategorisinde elde ettiği 15:15.24 derecesi ile Avrupa 3.sü olarak bronz madalya ile birlikte kürsüye çıkarken aynı zamanda kendi elinde olan “ 15-16 Yaş Türkiye Rekoru ”nu da geliştirdi.

Kafilede yer alan diğer Antalyasporlu yüzücülerden Sevim Eylül Süpürgeci 800 metre serbest kategorisinde 8. olurken aynı kategoride kulaç atan takım arkadaşı Talya Erdoğan ise 10. sırayı aldı.

Antalyaspor takım sporcularının baş antrenörleri Turgay Demircioğlu ile birlikte ay yıldızlı bayrak altında ilk 10 sıranın içinde yer bulduğu ve Kurban Bayramına denk gelen günlerde çifte bayram sevinci yaşattığı şampiyonayı milli takımımız, 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya toplayarak toplamda 9 madalya ile tamamladı.

Antalyaspor yüzme takım sporcuları 24-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında 48 ülkenin katılımı ile Slovakya’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ay yıldızlı bayrağımız için mücadele etmeye devam edecekler.