Yüzücüler Milli Takım Vizesi Aldı

Antalyasporlu yüzücüler, şampiyonlardan ceplerinde milli takım vizeleri ile ayrıldı.

Yüzücüler Milli Takım Vizesi Aldı
13 Mayıs 2024 18:45

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası 10-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Muğla’da gerçekleşti. Aynı zamanda Dünya Gençler, Avrupa Gençler, Comen Cup ve European Aquatics OWS Cup Leg-3 (Len Cup) milli takım seçmeleri niteliği de taşıyan şampiyonadan Antalyasporlu 6 sporcu ceplerinde milli takım vizeleri ile ayrıldı.

Muğla’nın Marmaris Körfezinde bulunan İçmeler’de 5.000, 7.500 ve 10.000 metre mesafelerin yüzüldüğü şampiyonaya 15 sporcu ve 2 antrenör ile katılan kırmızı beyazlı takımda 18 yaş 10.000 metrede yüzen Berk Boz ikinci olarak hem Dünya hem de Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonaları biletini elde ederken; aynı yarışta yer alan Poyraz Şan Aşkın ise üçüncü olarak Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’na adını yazdırdı.

Ülkemizin çeşitli bölgelerinden takımların katıldığı yarışların 17 yaş kategorisi 7.500 metre mesafe yarışlarında yüzen Antalyasporlulardan Atakan Ercan, bitiş çizgisini ikinci sırada görerek Dünya ve Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonalarının yanında Comen Cup’a katılacak milli takımımıza da katılma hakkını kazanarak 3 milli takım vizesini birden elde etti. Bu yarışta yer alan diğer Antalyasporlulardan Ahmet Efe Söker beşinci sırayı alarak Comen Cup’a ve hemen ardından gelen takım arkadaşı Emre Sarp Zeytinoğlu ise altıncı olarak Len Cup’a katılacak milli takım listelerine isimlerini yazdırdılar.

Yarışların en genç kategorisi olan 15 yaş kategorisinde 5.000 metrede yarışan Akreplerin yüzücülerinden Bekir Murat Postalcıoğlu beşinci sırayı alarak Comen Cup listesine girmeyi başaran bir diğer kırmızı beyazlı yüzücü oldu.

Milli yüzücülerimizin ay yıldızlı bayrağımızı temsilen katılacağı yarışlardan Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası İtalya’da, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası Avusturya’da Comen Cup Kıbrıs Rum Kesimi’nde ve Len Cup Kuzey Makedonya’da düzenlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.