Antalyaspor’a Beş Milli Takım Daveti

Antalyaspor, Alanya’da katıldığı yarışlardan milli takım davetleri ile ayrıldı.

Antalyaspor’a Beş Milli Takım Daveti
17 Temmuz 2023 14:00

Antalya’nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Bireysel Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları’na katılan Antalyaspor yüzme takımı, katıldığı 3 yarışta da en üst sıralarda yer alarak Alanya’dan 5 madalya ve 5 milli takım daveti ile ayrıldı.

Kırmızı beyazlı kulaçların bir süredir hedef belirleyerek karada, havuzda ve denizde hazırlandığı yarışların ilk gününde Atakan Ercan 7500 metre mesafede ikinci olarak adını Comen Cup’a katılacak yüzme milli takım kadrosuna yazdırdı.

İkinci gün kat edilen 5000 metre mesafede ise akrepler tam bir Antalyaspor fırtınası estirerek ilk dört sırayı kimseye bırakmadı ve rakiplerine kürsüyü kapattı. Sırasıyla derece yapan Boran Atasoy, Muhammed Eyüp Oya, Abdülaziz Oruç ve Mevlüt Efe Güler aynı zamanda Avrupa Gençler ve Comen Cup milli takım kadrolarında yer bularak ilk defa milli takım heyecanı yaşayacak isimler oldular.

Müsabakaların en uzun mesafesi olan ve son gün yüzülen 10000 metre yarışında 18 yaş kategorisinde yarışan Antalyasporlu Arda Demir Hülagü ise zorlu mesafeyi ikinci sırada tamamlayarak Alanya’da kürsüye çıkan bir başka kırmızı beyazlı sporcu oldu.

Alanya’da katıldığı açık su yarışlarında farkını ortaya koyan Antalyaspor yüzme takımı, 4-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda yarıştıktan sonra sezon arasını değerlendirmek için Antalya’ya dönecek.