Antalyaspor Yüzme Takımı 17 Sporcu İle Milli Takımda

Antalyaspor Yüzme Takımı, Alanya’da düzenlenecek olan Açık Su Milli Takım Aday Kadro Gelişim Kampı için yola çıktı.

Antalyaspor Yüzme Takımı 17 Sporcu İle Milli Takımda
20 Mayıs 2019 15:35

Antalyaspor Yüzme Takımı, Alanya’da düzenlenecek olan Açık Su Milli Takım Aday Kadro Gelişim Kampı için yola çıktı. Kırmızı beyazlı ekibimiz, bugüne kadar düzenlenmiş üç açık su yarışından sonra Milli Takım aday kadro ve kamp programı için 17 sporcu ile Milli Takım Kampı’na gitti.

Tek hedeflerinin, açık suda 12 ay boyunca antrenman yapma imkanı olan yegane şehir olan Antalya’yı bütün dünyaya tanıtırken şehrin takımı Antalyasporlu yüzücülerin ülkemizi temsil etmesi olduğunu belirten Başantrenör Turgay Demircioğlu, “Açıksu Milli Takım aday kadro kampına 17 kulüpten 48 sporcu katılırken Antalyaspor olarak 17 sporcu ile katılım gösteriyoruz. 32 sporcu için ayrılan kontenjanın 48’e çıkarılması açık su yüzme branşı için faydalı olacak. Bu sporcularımızın birçoğu önümüzdeki yıllarda ülkemizi ve Antalyamızı temsil edecek” diye konuştu.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Antalyaspor Açık Su Yüzme Yarışları’nı uluslararası düzeye taşımak istediklerini söyleyen Spor Okulları ve Şube Koordinatörü Murat Yılmaz, “Halkın da katılım gösterdiği bu etkinlikte yarışlar şenlik havasında, doğamızı sevmek ve korumak adına farkındalık yaratıyor. Her sene düzenlenen ve 3 parkurdan oluşan açık su yüzme yarışlarında halk etabına 2 bin kişinin, performans yüzücülerinin katılacağı diğer iki parkura da bin lisanslı yüzücünün katılımını bekliyoruz. Yüzmede Türkiye’nin en güçlü altyapısına sahip kulübüyüz. Bu durum, sporcu velilerimiz, okul, teknik kadro, masters yüzücülerimiz ve yönetimimiz ile birlikte yaratılan sinerji ile oluştu” dedi.