Antalyaspor Gelibolu Triatlonu’nda Yarıştı

yüzme ve triatlon takımından sporcular, 2023 Gelibolu Triatlonu’nda önemli dereceler elde etti.

Antalyaspor Gelibolu Triatlonu’nda Yarıştı
19 Eylül 2023 10:14

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı iş birliğiyle Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 16-17 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 2023 Gelibolu Triatlonu 600 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Bu sene dördüncü defa düzenlenen zorlu yarışlarda Antalyaspor’un yüzme ve triatlon takımlarından sporcular önemli dereceler elde etti.

Çanakkale’nin Kabatepe mevkiinde yer alan bayırlar üzerinde zorlu tırmanışlara sahip bisiklet ve koşu etaplarının yanında açık suda da uzun mesafe boyunca kulaç atan kırmızı beyazlı sporcular mesafeleri ve zorluk seviyesi ile “70.3 Ironman” olarak da adlandırılan yarışlara Talya Bitkisel sponsorluğunda katıldı.

Yarışlara katılan ve aynı zamanda Antalyaspor’un masterler kategorisi yüzme takım sporcusu da olan Şükrü Sinan, açık suda üçüncü olurken tüm etapların toplamında 05:30:56’lık süre ile üçüncülüğü üç saniye ile kaçırarak 35-39 yaş kategorisinde dördüncü sırayı aldı.

Sinan ile aynı yaş kategorisinde yarışan Antalyaspor triatlon takımının başarılı triatletlerinden Mehmet Zahit Pişirici, Çanakkale’de 06:51:14 süresini elde ederek on ikinci sıraya ismini yazdırdı. 50-54 yaş kategorisinde yarışan bir diğer Antalyasporlu triatlet Cemil Yıldızhan ise 06:17:45’lik süresi ile altıncı sırada yer aldı.