Altın Kulaçlardan 100. Yıl Zaferi

Antalyasporlu yüzücüler, kadınlarda ve erkeklerde ilk üç sıranın tamamını doldurmayı başardı.

Altın Kulaçlardan 100. Yıl Zaferi
28 Ekim 2023 13:44

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyetin 100. Yılı Açık Deniz Yüzme Yarışı, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun da katkıları ile 28 Ekim 2023 Cumartesi günü sabah saatlerinde dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilinde gerçekleşti.

Başlangıçlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve rekortmen milli dalış sporcumuz Şahika Ercümen’in yaptığı yarışlara katılan Antalyasporlu yüzücüler, kadınlarda ve erkeklerde ilk üç sıranın tamamını doldurmayı başardı.

Sabah 09.00’da startı verilen yarışlarda sporcular 3 kilometrelik mesafeyi kat ederlerken zorlu yarışı Antalyaspor Kulübü yöneticilerinden İbrahim Şendil ve Caner Canıtez’in yanı sıra yüzme takımı sponsorlarından iş insanı Sefa Böcek de takip etti.

Kupa ve madalyaların haricinde birinciye 10.000, ikinciye 7.500 ve üçüncüye 5.000 Türk Lirası para ödülünün de verildiği organizasyonda erkekler kategorisinde tamamı Antalyaspor yüzme okullarından yetişen yüzücüler Emir Batur Albayrak, Emre Sarp Zeytinoğlu ve Boran Atasoy sırasıyla ilk üç sırayı aldılar.

Kadınlar kategorisinde yine yüzme okullarından yetişen milli yüzücü Talya Erdoğan ilk sırayı alırken, Hatay’da yaşanan deprem felaketinin ardından antrenmanlarına Antalyaspor ile devam eden Tuna Erdoğan ikinci ve yeni transfer Beren Çağman ise üçüncü sırayı adı.

Antalyaspor yüzme takımı, Cumhuriyetin 100.Yılı Açık Deniz Yüzme Yarışı’nın ardından 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleşecek 2024 Açık Su Yüzme Yarışları’nda milli takım listelerine girmek için kulaç atacak.