Açık Su Şampiyonasından 9 Madalya ve 1 Milli Takım Vizesi

Antalyaspor yüzme takımı, Kocaeli’deki şampiyonadan 9 madalya ve 1 milli takım vizesi ile ayrıldı.

Açık Su Şampiyonasından 9 Madalya ve 1 Milli Takım Vizesi
12 Şubat 2024 17:09

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Kış Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleşti. Toplam 20 sporcu ile yarışlara en çok sporcu gönderen takım unvanına sahip olan Antalyaspor yüzme takımı etkili bir performans ortaya koyarak ikisi altın olmak üzere toplam 9 madalya ve bir milli takım vizesi elde etti.

Gebze ilçesinde bulunan Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen ve ülkemizin çeşitli illerinden pek çok yüzücünün katıldığı şampiyonanın 7500 metre mesafe yarışında kırmızı beyazlı yüzücüler Boran Atasoy, Muhammed Eyüp Oya ve Abdulaziz Oruç sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü sırayı alarak madalyaları topladı.

Antalyasporlu erkek yüzücülerin rakiplerine geçit vermediği 7500 metrenin Kadınlar kategorisinde yarışan Zeynep Kazancı ise ikinci olarak listeye bir gümüş madalya daha yazdırdı.

Yüzme takım sporcularının 7500 metrede gösterdikleri etkili performansın ardından 5000 metre mesafede suya giren Antalyasporlu Bekir Murat Postalcıoğlu da birinci olarak kazandığı altın madalya ile akreplerin madalya sayısını 5’e yükseltti.

Kadınlar kategorisinde 11-12-13 Yaş Gelişim Grubu Yarışları’nda kulaç atan kırmızı beyazlı sporcu İrem Çağman’ın 3. olarak bronz madalya aldığı 3000 metre yarışında takım arkadaşları Lidya Erdoğan ve Deniz Pekşen 5. ve 6. Sırayı aldılar. Erdoğan ve Pekşen gelişim grubuna özel olarak ilk sekiz içerisine giren sporculara verilen madalyaları kazandılar.

Mesafesi ile oldukça zorlu bir yarış olan 10.000 metrede yarışan Antalyasporlu Poyraz Şan Aşkın, 1.53.26.60’lık derecesi ile gümüş madalya kazandı. Poyraz Şan, elde ettiği derece ile Milli Takım Seçme Sıralamasında 4. sırayı alarak 18 Mayıs 2024 tarihinde İtalya’da düzenlenecek olan Len Cup’da mücadele edecek milli takımızda yer almaya hak kazandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.