Yusuf Çelik’ten Altyapıya Eleştiri

Antalyaspor’un eski oyuncusundan altyapıya ağır bir eleştiri geldi.

Yusuf Çelik’ten Altyapıya Eleştiri
18 Temmuz 2019 18:33

2010 yılında Antalyaspor’a transfer olan ve geçtiğimiz sezonu Kırklarelispor’da geçirdikten sonra sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Yusuf Çelik’ten Antalyaspor altyapısına ağır eleştiri geldi.

Yusuf Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki sene önce Antalyaspor altyapısına seçilen kardeşinin bu sene yetersiz performans gösterdiği gerekçesiyle ayrılmasını istendiğine değinerek, geçen sezon 1.5 aya yakın bir süre ayak serçe parmağı kırık halde her gün antrenman yapan ve maçlara çıkan kardeşi Hakkı Çelik’ten performans beklenmesi yerine oyuncunun sağlığına önem verilmesi gerektiğini belirtti ve altyapıda oyuncu sağlığına değer verilmediğini söyleyerek tepkisini dile getirdi. 

Yusuf Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Üzülerek belirtmek isterim ki…

2 sene önce Antalyaspor altyapısına seçilen kardeşim bugün beklenen performansı veremediği gerekçesiyle takımından ayrılması istendi. (-ki bu futbolda olabilir)

Ama benim üzüldüğüm kısım bu değil alt yapıya verilmeyen değere, yani şu şekilde açıklayayım; geçen sezon ayak serçe parmağı kırık halde 1.5 aya yakın bir süre her gün antrenman ve hafta sonu maçlara çıkan 15 yaşında bir gençten performans beklemek ne kadar adaletli olabilir? Performans beklemek yerine keşke 1.5 aylık sürede onun sağlığına önem verilsin isterdim ben bir Antalyasporlu olarak.

Bu açıklama sadece kardeşim için değil diğer tüm gençler için. Başka gençlerin sağlığı ve hayalleri 2. plana atılmasın.

https://twitter.com/Celikkyusuff/status/1151835170003140608