Çalımbay: “Yeni Transferler Hazır Değil”

Rıza Çalımbay, yeni tesislerde yaptığı açıklamada transfer gündemine dair açıklamada bulundu …

Çalımbay: “Yeni Transferler Hazır Değil”
12 Ocak 2017 15:35

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yeni tesislerde yaptığı açıklamada transfer gündemine ve yeni transferlere dair açıklamada bulundu.

Devre arasında kısa ve güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini vurgulayan Çalımbay, yeni transferler Salih ile Sandro’nun henüz hazır olmadığını söyledi. Çalımbay, Salih’in maç eksiği, Sandro’nun da yeni geldiği için performansının artması gerektiğini vurguladı.

Takıma bir forvet bir de kanat olmak üzere iki transfer daha gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Çalımbay, bazı oyuncuları maddi nedenlerden transfer edemediklerini kaydetti.

Sandro’nun oynadığı takımlarda sürekli sakatlık nedeniyle forma giymediği yönündeki soruya Çalımbay, şu yanıtı verdi:

Baktığımızda iyi, kariyerli futbolcu. Sandro’yu oyun disiplini ve ihtiyacımızdan dolayı aldık. Kasımpaşa maçında orta saha çıkaramadık, aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Her bölgede garantiye gitmek istiyoruz. Hepsinin her bölgenin alternatifi olan kadro kuracağız. Sakatlık konusuna gelince her muayenesi yapıldı, araştırıldı. Biz her türlü tedbiri alarak Sandro’yu transfer ettik. Ben faydalı olacağına inanıyorum.

Eto’o hakkında transfer söylentilerine de değinen Rıza Çalımbay, Eto’o’nun takımda kalacağı kararının yönetim tarafından açıklandığını söyledi. Beşiktaş’a art niyetli tavır sergilendiği iddialarına karşı çıkan Rıza Çalımbay, Ali Şafak Öztürk’ün kesinlikle art niyet taşımadığına inanmadığını vurguladı ve sözlerini şöyle noktaladı:

Oradaki açıklamanın amacı Beşiktaş camiasını zor duruma düşürme gibi bir şey kesinlikle değil. Böyle bir şeye başkan da biz de izin vermeyiz. Ben Beşiktaşlıyım ve Beşiktaş’ın da mağdur olmasını istemem. Beşiktaş ile açık açık konuştuk. Ömer ve Kerim’i istedik, son kararımız bu. Arkadaşlar gelmek istemeyince zorlamak istemedik. Sonra Eto’o’ya 3 teklif gelince satmamama kararı alındı. Başkan çıktı ve kararı açıkladı.