Yeni Tesis İçin Geri Sayım Başladı

Antalyaspor, yeni tesislerine taşınmak için gün sayıyor …

Yeni Tesis İçin Geri Sayım Başladı
14 Aralık 2016 15:51

Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı’nda yaptırılan Antalyaspor Tesisleri’nin yüzde 98’i tamamlandı. Antalyaspor’un devre arasında taşınması planlanıyor. Hasan Subaşı Tesisleri’nde ise kulübün diğer branştaki takımlarının sporcuları ve altyapı takımları faaliyetlerini sürdürecek. Yeni tesislerde Antalyaspor A futbol takımı ile U21 takımı ikinci devrede çalışmalarına başlayacak.  Kırmızı beyazlı yöneticiler Döşemealtı’ndaki Antalyaspor Tesisleri’ne, kendisinin kabul etmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in adını vermeyi düşünüyor.

Antalyaspor Asbaşkanı Bora Terzioğlu, son düzenlemelerin yapılması ve teknik heyetin uygun görmesi halinde devre arasında yeni tesislere taşınmayı planladıklarını söyledi. Tesisteki çalışmaları adım adım takip ettiklerini anlatan Terzioğlu, “Devre arasında tesislere taşınıyoruz. Eksiklerin giderilmesi için hızla çalışılıyor. Bu hafta içerisinde doğalgaz bağlantısı yapılacak ısınma sistemleri devreye alınacak. Teknik heyet kontrollerini yapacak. Hafta içerisinde bir antrenmanımızı yapabiliriz. Çok güzel, büyük bir tesis. Tesis büyük ölçüde tamamlandı. Test çalışmaları sürüyor” dedi.

Terzioğlu, tesislerdeki son durumun analizi için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile teknik direktör Rıza Çalımbay’ın tesisi gezdiğini anlattı. Terzioğlu, Çalımbay’ın da tesisi beğendiğini dile getirdi. Modern mimariye sahip Antalyaspor Tesisleri yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak. 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 134 bin metrekare alanı kapsayacak tesislerde 4 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası, antrenman sahası, kamp alanlı konaklama tesisleri, konforlu sporcu odaları, 1000 kişilik kapalı tribün, çok amaçlı kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor Futbol Okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, SPA, çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, restoranlar ve eğlence merkezleri olacak.