Vizyonsuz Futbol

Ali Şafak Öztürk yönetime geldiğinden beri tüm Antalya futbol kamuoyunun diline bir kelime yapıştı: “Vizyon” …

Vizyonsuz Futbol
30 Ağustos 2017 07:58

Başkan Ali Şafak Öztürk yönetime geldiğinden beri tüm Antalya futbol kamuoyunun diline bir kelime yapıştı: “Vizyon.” Neydi bu vizyon? Antalyaspor vizyon sahibi bir takım olacaktı. Vizyon bir amaçtı; daha iyisini istemek ve daha iyisi için çalışmak… Bunun uğruna futbolda üst sıralarda bir Antalyaspor izlemek, yapılabilecek en iyi şeyleri yapmak…

Saha dışında vizyon konusunda gereken yapıldı. Dünyaca ünlü oyunculara imza attırıldı. Eldeki iyi oyunculara gelen teklifler reddedildi ve başarı odaklı bir vizyona sahip olunduğu bütün futbol camiasına kanıtlandı. Bunların hepsi saha dışındaki vizyonun başarısıydı.

Saha içi vizyon konusunda ise sınıfta kalındı. Üç hafta geçti fakat saha içerisinde büyük takım gibi oynayan bir Antalyaspor izleyemedik. Özellikle Yeni Malatyaspor gibi tamamı değişen bir takıma karşı bu denli kontra futbolu sergilemeye çalışan, kalesinde inanılmaz poziyonlar veren, öne geçip üstünlüğü koruyamayan bir futbolun vizyon konusunda  sınıfta kaldğı çok açık.

Vizyonlu takım içeride de dışarıda da hedefine yürüyecek. Oyunu rakibe kabul ettirecek. Topa sahip olacak. Pozisyon bulacak. Gol bulacak. Daha fazla gol isteyecek. İşi çabuk biterecek. Gücünü maksimum seviyede sahaya yansıtacak. Yeni Malatyaspor gibi sıradan bir kulüp havasında ayakları geri geri giden, 88. dakikada korner atıldığı zaman yükselmekten aciz, topu seyreden oyuncu topluluğu olmayacak.

Kalbinde Antalyaspor sevgisi olan herkese…