VAR’a Bir Çift Lafım Var

VAR sistemi Türkiye de çok yanlış algılanmış ve uygulanıyor…

VAR’a Bir Çift Lafım Var
24 Ekim 2018 09:29

Dünya Kupası’nda VAR sistemi uygulandığı zaman çok beğenmiştim. Hala da adil bir uygulama olduğunu düşünüyorum Video Yardımcı Hakem sisteminin. Ne oluyordu Dünya Kupası’nda? “Golden önceki son pozisyonda ofsayt var mı yok mu? Penaltı var mı yok mu? Faul var mı yok mu? Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?”  gibi sorularının cevabını veren hakemlere yardımcı olan bir sistemdi VAR.

VAR sistemi Türkiye de çok yanlış algılanmış ve uygulanıyor. Maicon’un güzel golünde gol öncesi tam tamına üç pozisyon öncesi incelenerek gol iptal edildi. Defanstan atılan uzun topta Doukara’nın Maicon’a indirdiği top sırasında Doukara ofsaytmış. Tam golden üç pozisyon öncesi… Bu durum uzatılırsa, devam edilirse, art niyetle tüm maça bakılıp hatalı kararlara bakılıp goller iptal edilebilir. Bu duruma bir açıklık ve netlik getirilmelidir. Bugün golü iptal edip ilerleyen zamanlarda üç dört pozisyon öncesi dikkate alınmaz ise özellikle ikinci devre daha çok tartışılacak durum olacaktır.

Antalyaspor’a dönersek bu sezon kötü oynayıp maç kazanma rekorunu kırıyoruz. Sevinsem mi, üzülsem mi bilmiyorum fakat sonuca bakarak sevinmeyi yeğliyorum. Kalede Boffin, defansta Diego’nun organizesi ve azmi, orta sahada Hakan Özmert’in dinamizmi ve akıllı oyunu, ileride Doukara’nın gücüyle ayrıca biraz takım azmi ve teknik direktörün iyi niyetiyle dokuz maçta on altı puan toplayan bir Antalyaspor var. Şaşkınım.

Hakikaten inanılmaz bir durum söz konusu… Eğer sezon sonuna kadar böyle devam ederse, umulmadık yerlerde olabiliriz. Taraftar-futbolcu-yönetim üçgeni çok olumlu sinyaller veriyor. Neler olacak, açıkçası merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz.