07 Gençlik’ten Federasyona Bilet Tepkisi

07 Gençlik grubu, salı günü Antalya Stadyumu’nda oynanacak Türkiye-Ukrayna mücadelesinde maça girmeyeceğini açıkladı.

07 Gençlik’ten Federasyona Bilet Tepkisi
18 Kasım 2018 21:28

07 Gençlik grubu, 20 Kasım 2018 Salı günü Antalya Stadyumu’nda oynanacak Türkiye-Ukrayna mücadelesinin biletlerinin bazı siyasi parti gençlik kollarına dağıtıldığını iddia ederek maça girmeyeceğini açıkladı.

Gelişigüzel dağıtılan biletler ile TFF’nin tepkilerinin önüne geçmeye çalıştığını dile getiren 07 Gençlik, yaşananları bir tiyatro olarak nitelendirdi ve “bu sahnede bir figüran olmayacağız” ifadelerini kullandı.

07 Gençlik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yıllarca şehrimizde A Milli Futbol Takımımızın hasretini çektik. Tam kavuştuk derken yanlış planlama ve uygulamalarla milli maçlar adeta tiyatro sahnesi gibi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun sponsor firmalara verdikleri biletler gelişigüzel dağıtılıyor. Ayrıca bazı siyasi partilerin de gençlik kollarına veriliyor. Durum böyle iken, her şehirde bulunan tribün emekçileri maça bilet bulup organize olamıyor ve Türk Milli Takımı hak ettiği desteği arkasında hissedemiyor. Federasyon, adeta başarısızlığını bu yolla örtbas etmeye çalışıyor. Tribünlerden gelecek olası tepkilerin bu şekilde önüne geçiyor.

Antalya’da, Trabzon’da, Eskişehir’de, Konya’da… Nerede olursa olsun, Türkiye A Milli Futbol Takımı hak ettiği desteği fazlası ile alır. Yeter ki maçlarda biletleri o şehirde yaşayan gerçek tribün emekçilerine ulaştırsınlar.

Bizler 07 Gençlik grubu olarak federasyonun, sponsorlara ve siyasi parti gençlik kollarına bilet dağıtmasını doğru bulmuyor, daha önce yaşanan tiyatro sahnesinde bir figüran olmayacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.