Türkiye Euro 2024 Adaylığını Açıkladı

Yıldırım Demirören, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenlemek için 2 Mart’ta adaylık başvurusunda bulunacaklarını açıkladı …

Türkiye Euro 2024 Adaylığını Açıkladı
16 Şubat 2017 11:17

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenlemek için 2 Mart’ta adaylık başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Çarşamba günü düzenlenen toplantıda konuşan Demirören, Türkiye’nin daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlemeye 3 kez aday olduğunu ancak düzenleyemediğini hatırlatarak, “Hem Türk futbolu hem de ülkemiz adına hayırlı bir iş için bir araya geldik. Daha önce 3 kere müracaat ettiğimiz, bugün de 4’üncüsü için yola çıktığımız UEFA Avrupa Şampiyonası adaylığı için bir aradayız. Türkiye olarak da Allah kısmet ederse 2 Mart’ta adaylık başvurumuzu yapıyoruz.” diye konuştu.

UEFA, 10 Mart’ta başvuran ülkeleri resmen açıklayacak. 2018 Eylül’de de ev sahibi ülke açıklanacak. Türkiye’den daha önce Almanya ev sahipliği açıklamıştı. Euro 1988’e ev sahipliği yapan Almanlar, son olarak 2006 Dünya Kupası’nda futbolseverleri ağırladı. Finlandiya, Danimarka, Norveç ve İsveç’ten oluşan İskandinav ortaklığının aday olması bekleniyor.