Triatlon Takımı Sezonu Mersin’de Açıyor

Antalyaspor triatlon takımı, pandemi süreci de dahil olmak üzere her zamanki gibi başarı ve şampiyonluk hedefiyle hazırlanıyor.

Triatlon Takımı Sezonu Mersin’de Açıyor
3 Nisan 2021 17:41

Türkiye Triatlon Federasyonu 2021 Triatlon Türkiye Şampiyonası’nda ilk yarış yarın Mersin’de koşulacak. Geçen sene pandemi nedeni ile sadece 2 yarış yapılırken bu sene 7 adet puanlı yarış düzenlenecek. Fikstüre göre şehir isimleri ile adlandırılan yarışlar bu sene; Mersin, Didim, Avşa, Ordu, Balıkesir, Eğirdir ve Alanya’da koşulacak. Resmi puanlı yarışlara ek olarak tarihimizin kırılma anlarından Çanakkale Zaferi’ne ulaştığımız Gelibolu’nun yanı sıra İstanbul’da da iki farklı özel yarış koşulacak.

Olimpik mesafe olarak planlanan yarışlar (1500 metre yüzme-40 kilometre bisiklet-10 kilometre koşu) sırası ile Mersin, Ordu ve Eğirdir olup, olimpik etaplar final yarışı Eğirdir’de yapılacak. Sprint mesafe (750 metre yüzme-20 kilometre bisiklet-5 kilometre koşu) olarak planlanan yarışlar ise sırası ile Didim, Avşa, Balıkesir ve finali Alanya’da yapılacak. Her iki mesafenin puanları ayrı ayrı değerlendirilecek ve iki ayrı kulvarda şampiyonluk ve kürsü hedefleri ile yarışılacak.

Kırmızı beyazlı takımımız ilk yarışı 4 Nisan Pazar günü Mersin-Yenişehir’de olimpik mesafede koşacak. Triatlon takımı, 2021 sezonu ilk yarışı olan Mersin Triatlonu’na 15 kişilik sporcu kafilesi ile katılacak. Yarış, Mersin Yenişehir Fenerbahçe Meydanı’nda bulunan marinadan 11.40’ta start alacak.