Triatlon Takımı Hedefine Ulaşmayı Başardı

Antalyaspor triatlon takımı Isparta’da hedeflerine ulaştı.

Triatlon Takımı Hedefine Ulaşmayı Başardı
18 Ağustos 2021 10:12

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde pazar günü düzenlenen 2021 yılı Triatlon Türkiye Şampiyonası olimpik mesafe final müsabakasında Antalyaspor triatlon takımı hedeflerine ulaştı.

Eğirdir’de pazar günü saat 08.00’de başlayan yarışa Türkiye’den birçok takım ve sporcu katıldı. Rüzgarın etkili olduğu Eğirdir’de sporcular bisiklette zor anlar yaşadı. 1,5 kilometre yüzme ile başlayan yarış 40 kilometre bisiklet etabıyla devam etti ve en sonunda 10 kilometre koşu ile sporcular varış noktasına geldi. Bu zorlu yarışta triatlon takımından Bahadır Tama varışa ilk sırada gelerek en hızlı bitiren sporcu oldu.

Şampiyonanın ilk ayağı nisan ayında Mersin Yenişehir’de koşulmuştu. Bu yarıştan topladığı puanlar ile erkekler takımı puan sıralamasında ikinci sıraya yükseldiği için final yarışına ikinci sırada başlayan kırmızı beyazlılar, başarılı bir yarış çıkararak 2021 Triatlon Türkiye Kupası Yaş Grubu erkekler takımında ikinci oldu. 2019 yılından bu yana triatlon takımının destekçisi olan Talya Bitkisel Ürünler yöneticileri ve çalışanları da yarışı yerinde izleyerek final heyecanını yaşadı. Final sonunda kupa ve madalyaları kaldıran sporcular ile Talya Bitkisel Ürünler sevinçlerini paylaştı.

Takım sporcularımızdan Nuri Acar ve Bahadır Tama hem Mersin Yenişehir hem de Isparta Eğirdir yarışlarında gösterdikleri performans sayesinde takımı üst sıralara taşıyan isimler oldu. Her iki sporcu da aldığı puanlar sayesinde Antalyaspor’u kürsüye taşıdı. Bireysel kategoride Bahadır Tama 2021 Yılı Triatlon Türkiye Şampiyonası Eğirdir finalinde yılsonu genel klasman ikinciliği, Eğirdir müsabakası yaş grubu birinciliği ve yılsonu yaş grubu birinciliği alarak toplamda 1 altın madalya ve 2 kupa sahibi oldu. Nuri Acar 2021 Yılı Triatlon Türkiye Şampiyonası Eğirdir finalinde yılsonu yaş grubu birinciliği ve Eğirdir müsabakası yaş grubu birinciliği alarak toplamda 1 altın madalya ve 1 kupa aldı.

Antalyaspor triatlon takımından Saliha Yüksel Tama 2021 Yılı Triatlon Türkiye Şampiyonası Eğirdir finalinde yılsonu yaş grubu ikinciliği kazanırken Eğirdir müsabakası yaş grubunu dördüncü olarak bitirdi. Takımımız adına yarışan Tatiana Vukolova ise 2021 Yılı Triatlon Türkiye Şampiyonası Eğirdir final müsabakasında yaş grubu ikinciliği elde ederek gümüş madalya elde etti.

Toplamda 10 sporcumuzun katıldığı müsabakada Cemil Yıldızhan kendi yaş grubunu yedinci, Mustafa Çelik kendi yaş grubunu sekizinci, Osman Demiratar ise kendi yaş grubunu dokuzuncu olarak bitirirken, Mehmet Zahit Pişirici, Şükrü Sinan ve Necati Şevik de yarışmayı başarılı bir şekilde tamamladı.