Triatletlerden Eğirdir’de Gümüş Madalya

Antalyaspor Triatlon takımı, Eğirdir Triatlonundan gümüş madalya ile ayrıldı.

Triatletlerden Eğirdir’de Gümüş Madalya
19 Temmuz 2023 13:07

Türkiye’nin en köklü triatlon yarışlarından biri olan ve bu yıl 20. kez yapılan Eğirdir Triatlonu, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi iş birliği ile 15-16 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Son beş yıldır olduğu gibi bu sene de Talya Bitkisel Ürünler sponsorluğunda zorlu etaplara katılan Antalyaspor triatlon takımının tecrübeli ismi Cemil Yıldızhan, kırmızı beyazlı bayrağı kürsüye taşıyarak Eğirdir’den gümüş madalya ile ayrıldı.

Sporcuların sıcak hava ve kuvvetli poyraza karşı önce 1.5 kilometre yüzme ardından 40 kilometre bisiklet ve son olarak 10 kilometre koşu etaplarında ter döktüğü yarışlara Antalyaspor Şükrü Sinan, Mehmet Zahit Pişirici, Cemil Yıldızhan, Mustafa Çelik, Osman Demiratar ve Necati Şevik isimlerinden oluşan altı kişilik kadro ile katıldı.

Ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden yaklaşık 500 triatletin mücadele ettiği yarışlarda Antalyasporlu Cemil Yıldızhan etapları toplam 02:30:51’lik sürede bitirerek kendi yaş kategorisinde ikinci sırayı aldı ve akreplerin bu sezon topladığı madalyalara bir yenisini daha ekledi.

Antalyaspor triatlon takımı Eğirdir Triatlonu’nun ardından ekim ayında yapılması planlanan ve final etabı niteliğine de sahip olan Mersin Yenişehir Triatlonu için çalışmalarına başladı.