Antalyasporlu Triatletler Ulusal ve Uluslararası Sahnelerde

Antalyaspor triatlon takımı 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen iki yarış organizasyonunda birden temsil etti.

Antalyasporlu Triatletler Ulusal ve Uluslararası Sahnelerde
6 Haziran 2024 13:35

Yaz dönemi ile birlikte yarış takvimi yoğunlaşan Antalyaspor triatlon takımı 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen iki yarış organizasyonunda birden kulübümüzü temsil etti. Takımın tecrübeli ismi Bahadır Tama, Gelibolu Orta Mesafe Triatlonunda ter dökerken; bir diğer başarılı triatlet Oğuz Bodur ise İspanya’da yivli minareli armayı taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun koordinatörlüğünde dünyanın en büyük triatlon organizasyonu markalarından Challenge Family tarafından düzenlenen Challenge Gelibolu Orta Mesafe Triatlonu yerli ve yabancı çok sayıda triatletin katılımı ile Çanakkale’de gerçekleşti.

Tarihimiz için oldukça büyük bir öneme sahip olan Gelibolu’nun tarihi ve doğal güzellikleri arasında 1.9 kilometre yüzme ile başlayan yarış, 90 kilometre bisiklet ile devam etti. Sporcular bisiklet etabında o zamanki rütbesi ile Yarbay Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerimize “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyerek seslendiği ve Çanakkale Destanı’nın tarihe nakşedildiği ünlü Conkbayırı’nı da içeren özel bir parkurda pedal çevirdiler.

İlk 2 etabın ardından Alçıtepe köyüne hareket eden triatletler, yarımada kıyısında 3 tur koştuktan sonra Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Milli Parkurunda bitiş çizgisini gördüler. Yüzme etabını 00:27:13, Bisiklet etabını 02:32:16 ve Koşu etabını 01:32:30’luk sürelerle tamamlayan Antalyasporlu Bahadır Tama, toplamda 04:35:04’lük süre elde ederek Antalyaspor’u genel klasman ikinciliğine yazdırdı ve kendi yaş grubunda birinci oldu.

Gelibolu Triatlonu ile aynı gün düzenlenen Challenge Salou Orta Mesafe Triatlonu ise İspanya’nın Katalonya eyaletindeki Tarragona iline bağlı bir kıyı kasabası olan Salou’da gerçekleştirildi. Gelibolu’da yapılan yarışlar gibi Challenge Family tarafından düzenlenen yarışlarda Antalyasporu triatlet Oğuz Bodur temsil etti.

Sporcuların 2 kilometrelik yüzme, 90 kilometrelik bisiklet ve 21.2 km’lik koşu parkurlarında mücadele ettiği yarışlarda uluslararası elit triatletle birlikte yarışan Oğuz Bodur, zorlu etaplardan oluşan yarışı 6 saat 22 dakikalık sürede tamamlama başarısını gösterdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.