Transfer Şart

Levent Sağlam yazdı…

Transfer Şart
27 Kasım 2019 09:22

Çaykur Rizespor  maçının ardından Antalyaspor’da yaşananlar herkes tarafından biliniyor. Gitmeler gelmeler derken, Stjepan Tomas hoca olarak Antalyaspor’a imzayı attı.

Herkesin kafasındaki soru işareti ise, hocanın neler yapıp neler yapamayacağı idi. Her gelen yeni hocanın yaptığı gibi, bir önceki hocanın gerek oyun planı, gerekse bu plan içindeki kullandığı oyuncu tercihlerinin değişebileceğini ve bu plan içinde kullandığı oyuncuların mevkileriyle de oynayacağını herkes az çok tahmin ediyordu. Dün de gördük, böyle oldu. 

Tutar veya tutmaz, orasını zaman gösterir fakat hücumu daha çok düşünen, orta sahayı kalabalık tutan, top rakipteyken savunmayı biraz daha kalabalık tutan ve farklı bir oyun yapısına dönen bir oyun anlayışı izledik.

Stjepan Tomas açısından bakarsak; takıma yeni gelmiş, transferleri başkası yapmış, farklı bir oyun anlayışı ile ilk hafta mağlup olmamış. Zamana ihtiyacı var. Bu düşüncede olunması muhtemel.

Antalyaspor açısından bakarsak, Antalyaspor’un zaman açısından böyle bir lüksü yok.

Hafta içi sosyal medyada, Dünya Futbolcular Birliği’nin futbolculara “Bu kulüplere transfer olacaksanız dikkatli olun” şeklinde bir uyarısı vardı. Bu kulüplerin içinde Antalyaspor’un da olması üzücü. Bu açıklamanın kulüplerin borçlarıyla ilgili olduğunu herkes tahmin etmiştir. Fakat borç var diye de devre arası transfer yapmamak büyük hata olur. Dünde gördük ki öncelikle farklı meziyetlerde olan iki santrforun transferi şart. Zira en yetersiz mevkimiz, santrfor. Diğer mevkiler de önemli fakat o mevkileri takım içinden değişik mevkilerdeki oyuncularla telafi etsen de 12 hafta sonunda görülüyor ki santrfor sorununu çözemiyoruz.

Devre arasına oldu ki yirmi puanla girdik, bu durum sakın ola sizi yanıltmasın. Hele hele yirmi puanın altı bizim için çok ama çok sıkıntılı olur.

Evelemeden, gevelemeden, kıssadan hisse… DEVRE ARASI TRANSFER ŞART.