TFF+MHK+Konyaspor = 1

56 otobüs taraftar, Antalyaspor aşkıyla soğuğa rağmen arma peşine düştü …

TFF+MHK+Konyaspor = 1
15 Şubat 2017 09:27

TFF+MHK+A.KONYASPOR = 1
TARAFTAR+ANTALYASPOR = 1

Pazar günü Konya’daki maçta Antalyasporumuz tarih yazdı. 9 kişi ile hem hakem hem de rakibimiz Konyaspor’dan puan almasını başardı.

Maç ile ilgili fazla bir şey yazmayacağım. Yazımı 3 bölüme ayıracağım bu hafta. İlk başta hafta içi yenen yemek ile başlayacağım:

07 Gençlik olarak bu yemeğe katıldık. Sebebi de kulağımıza gelen Antalyaspor taraftarına deplasman yasağı gelebileceği duyumlarıydı. Konyaspor kulübünün resmi açıklaması da dolaylı yoldan yasak getirilmesi yönündeydi. Yemekten sonra bile yenen bu yemeği malzeme yapan Konyasporlular, “Antalyaspor taraftarı Konya’ya gelmekten korktu, yemek organizasyonu düzenledi.” şeklinde açıklama yaptılar. Hiç hoş olmadı. 07 Gençlik Tribün Lideri Gürhan Güneyli’nin taraftarlara verdiği “Konyaspor taraftarı ne yazarsa yasın, sizler maça kadar bir şey yazmayın” mesajı ve bu mesajın dikkatle uygulanması, Konyaspor taraftarlarının hadlerini aşarak korkak demelerine rağmen taraftarların liderlerine ne kadar bağlı ve saygılı olduğu göstergesidir. İlk önce bu olaya açıklık getirelim;

SORU:    Antalya ili Akseki ilçesinde Ömer Duruk tesislerine telefon ile rezervasyon yapan kim ? 
CEVAP : Konyaspor ikinci başkanı. (İsteyen tesisi arayıp müdürden bunu teyit edebilir.)

SORU:   Dostane yenen bu yemeğe Konyaspor kanadından kaç, Antalyaspor kanadından kaç yönetici katıldı?
CEVAP: Konyaspor yönetimi, 2. Başkan da dahil beş kişi katıldı, Antalyaspor yönetiminden bir kişi vardı. (Bu katılım bile yemeği kimin organize ettiğinin göstergesi)

Antalyaspor taraftarları olarak bu yemekte çıkan ve çıkacak olan olayların en büyük sebebinin Konya yerel basını olduğunu söyledik. Konya yerel TV kanalında çıkan bir spor yorumcusu, taraftar ağzı ile yorum yapıp “Alanyaspor ile oynanan maçtan sonra çıkan olayları Antalyaspor taraftarları yaptı.” diyecek kadar ileri gidip, taraftarın bu maça dolu ve kurulmuş bir şekilde gelmelerine sebep olduğunu söyledik. “Basınlarımız yazılan çizilene dikkat etsin” dedik. Ama kendilerini dev aynasında gören, akıllarınca “Anadolu’nun hükümdarıyız” havasına bürünen Konyalılara karşı Antalyaspor taraftarları yaptığı görsel şovlarla Konya’yı Antalya’nın ilçesi yapmış ve bunu kamuoyuna maçı canlı yayınlayan TV kanalından duyurmuştur.

56 otobüs taraftar, Antalyaspor aşkıyla soğuğa rağmen arma peşine düştü. Maçın biletleri satışa çıktıktan üç saat sonra tükendi. 2200 arma sevdalısı Antalyasporlu, bitmeyen deplasman tribünü olsa orayı da dolduracak havadaydı. “Biz Antalyasporuz” arkadaş, ne gün ne yapacağımız belli olmaz.

Buradan birkaç laf da Konyaspor başkanına söylemek istiyorum. Maçtan sonra verdiğin demeçleri sen mi verdin yoksa başkan görünümlü …. Arkadaş, hem “Olaya vakıf değilim.” diyorsun, arkasından da Antalyaspor başkanını suçluyorsun. Vakıf olmadığın bir olayda nasıl suçlama yapıp, yorum yaparsın? Konyaspor başkanı olarak verdiğin beyanatta deplasman yasağının gelmesini istemissin. Biz bunu senelerdir Antalyaspor taraftarlarının Konyaspor ile olan maçlarda tribünleri doldurmalarına, senin taraftarlarının ise korkudan 500 kişi gelebilmelerine bağlıyorum. Antalyaspor taraftarları her sene Konyaspor taraftarlarından daha fazla sayı ile deplasman yaptığı için Konyaspor Başkanı böyle bir çözüm yoluna gitmeyi uygun görüyor. Çünkü  taraftarları Antalyaspor ile oynanan maçlarda tribünde eziliyor. Antalyaspor taraftarları, Konyalılara tribün dersi veriyor.

Antalyaspor, Konya’da tarih yazmıştır. Takım 9 kişi kaldıktan sonra taraftarlarımız tribünden öyle bir destek verdi ki futbolcularımız kanının son damlasına kadar dirençli kaldı. Sahada futbolcularımız Yunanlıları denize döken Türk ordusu gibi savaştı. Bu savaştan da puan çıkardı. “Biz Antalyasporuz

Kulüp Başkanımız Ali Şafak Öztürk’e yapılan saldırıyı 07 Gençlik Grubu olarak kınadığımızı, bu saldırının Antalyaspor başkanına değil Antalya şehrine yapıldığını belirtmek isteriz. Antalya şehri olarak gerekli kanuni başvuruların yapılmasını istiyoruz.

Yazımın sonunda bilet bulup Konya’da Antalyaspor’umuzu tribünden destekleyen 2200 Antalyaspor taraftarına, bilet bulamayıp ekran başında kalbi Antalyaspor için çarpanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Konya’da bir aile görüntüsü çizen 07 Gençlik ve Grup 1966 Taraftarlar Derneğine ise ayrıca teşekkür ediyorum.

Karabükspor maçında tribünleri elimizden geldiğince dolduralım.