Teşekkürler Antalyaspor

Alanyaspor’a karşı şanssız maçlar oynuyoruz diyebiliriz …

Teşekkürler Antalyaspor
30 Ağustos 2016 07:52

Alanyaspor, Antalyaspor’a karşı deplasmandaki en farklı galibiyeti 4-0 ile aldı. Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda yoğun yağış altında geçen mücadele oynanırken tarih 6 Aralık 2014’ü gösteriyordu.

Türkiye’de bir ilk yaşanıyordu. Alanyaspor– Antalyaspor arasındaki maç, Alanyaspor’un stadyumu sezona yetişmediği için Antalya Arena’da oynanacaktı. Alanyaspor taraftarı cezalı olduğu için stadyuma giremeyecek ve Antalyaspor taraftarı da konuk takım olduğundan, kendi stadyumunda deplasman tribününden takımına destek olacaktı. Bu durum Süper Lig tarihinde ilk kez yaşanıyordu. Bu şartlar altında 26 Ağustos 2016’da oynanan mücadele Alanyaspor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlanıyordu.

Tarih 4 Ekim 1992. Antalya Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Adnan Gülek(2) ve Levent Tekne’nin golleriyle 3-1 kazanan Antalyasporlu futbolcular o günlerde bilemezdi ki sahasında 24 yıldır galibiyet hasreti çeken bir Antalyaspor’u geride bıraksınlar.

Deplasmanda alınan tek galibiyet ise 23 Şubat 1992’de geldi. Antalyaspor karşılaşmayı İskender Eroğlu, Halim Okta ve Bülent Sevlü’nün golleriyle 3-1 kazanıyordu. Bu galibiyet, Alanyaspor ile deplasmanda oynanan altı resmi maçtaki tek galibiyet olarak kayıtlara geçiyordu.

Bunlar Antalyaspor ve Alanyaspor arasındaki resmi müsabakalardan bazı kesitlerdi.

Alanyaspor’a karşı şanssız maçlar oynuyoruz diyebiliriz. Ya da rakibi hafife aldığımız zamanlar olduğu da iddia edilebilir. Ama şu bir gerçek ki Antalyaspor’un rakibine karşı üstünlük kurma zamanı çoktan geldi ve de geçiyor.

Antalya derbisi olarak medyada kendine yer bulan Antalyaspor – Alanyaspor karşılaşmalarında son yıllarda Alanyaspor üstünlüğüne son verip, özellikle genç nesle Antalyaspor galibiyeti hatırlatmak şuan ki futbolcuların elinde.

Antalyaspor taraftarının arma sevgisine yüreğiyle futbol oynayarak cevap veren Adnan Güleklere, Levent Teknelere teşekkür ederiz.

Ve yıllardır Alanyaspor’a üstünlük kuramayan Antalyasporlu futbolculara ayrı bir teşekkürü(!) borç biliriz.

Adnan Güleklerin, Levent Teknelerin yüreğini ortaya koyduğu gibi Süper Lig’in 19. haftasında Antalya Arena’da kırmızı beyazlı ekibimizin Alanyaspor’a karşı galibiyetini görmek dileklerimizle…