Terim’den Rotasyon Sinyali

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu…

Terim’den Rotasyon Sinyali
20 Haziran 2016 21:14

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu’nda yapacakları Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Lens kentinde karşılaşmanın yapılacağı Bollaert-Delelis Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Grubun ilk iki maçından farklı performans sergilemeleri gerektiğini vurgulayan Terim, “Yarın en başta skor bizim lehimize farklı olmalı. Oyunda bazı farklılıklar olmalı. Çok enteresan bir maç bizi bekliyor. Berabere kalsak ikimiz de dışarı çıkıyoruz. Onlar kazanırsa garantileyebilirler. Biz kazanırsak, şartları var. O yüzden oyun yarın satranç gibi oynanabilir. Öyle görünüyor. Enteresan skorlar çıkabilir.” diye konuştu.

Yarınki maçta kadroda değişikliğe gidebileceğini aktaran Terim, “Değişiklikler olacaktır. 23 kişi seçtiğimize göre, muhakkak ki bazı değişiklikler olabilir ama kısa vadede büyük değişiklikler yapacağımı kimse düşünmesin. Ancak birkaç rotasyon düşünebiliriz.” dedi.

Çek Cumhuriyeti ile grup aşamasında iki maç oynadıklarını hatırlatan Fatih Terim, “Direncini her zaman koruyan, oyunu bırakmayan bir takım. İyi oyuncuları var. Tek veya çift santraforda dikkat edilmesi gereken oyuncuları var. Açıkçası, dikkat edilmesi gereken bir ekip. Genel olarak iyi bir Çek Cumhuriyeti izledik. Beğendiğim bir takım.” şeklinde konuştu.

Direncini her zaman koruyan, oyunu bırakmayan bir takım. İyi oyuncuları var. Tek veya çift santraforda dikkat edilmesi gereken oyuncuları var. Açıkçası, dikkat edilmesi gereken bir ekip. Genel olarak iyi bir Çek Cumhuriyeti izledik. Beğendiğim bir takım.” açıklamasında bulundu.