Tek Vuruşla Gelen Üç Puan

Levent Sağlam yazdı…

Tek Vuruşla Gelen Üç Puan
11 Ocak 2021 08:59

21 puanlı Antalyaspor, Süper Lig’in on sekizinci haftasında deplasmanda on dokuz puanlı Göztepe’ye konuk oldu.

Haftalardır gerek sakat gerekse cezalı futbolcularından dolayı, ideal kadro derinliğinden yoksun maçlarına çıkan Antalyaspor, bu hafta ideal kadro derinliği ile Göztepe maçına çıktı. Bunun yanı sıra son iki haftadır kulübede başlayan Podolski’yi ise maç kadrosunda göremedik.

Oyunun ilk dakikalarından itibaren ise her iki takım da oyuna temkinli başladı. Zira on dokuz puanlı ev sahibi Göztepe takımı, yirmi bir puanlı Antalyaspor’a puan kaybeder ise alt gruba yaklaşacak, yirmi bir puanlı Antalyaspor ise Göztepe’ye kaybederse hem bir üst gruptan kopacak hem de rakibi Göztepe’yi puan anlamında kendisine yaklaştıracaktı.

Oyunun yirminci dakikasından itibaren ise topla daha çok oynayan bir Göztepe izledik. Göztepe takımı hızlı sağ kanat oyuncusu Halil ve orta sahasından Soner ile birlikte Antalyaspor’un sol kanadından ataklar yaptı. Bunun da nedeni Kudriashov’un sol bekte ağır kalmasındandı. Antalyaspor ise hızlı sol açığı Amilton ve geçiş oyunlarında etkili ismi Fredy ile Göztepe’nin sağ tarafından ani ataklarla gol aradı. Hal böyle olunca sahanın sol tarafı adeta bir güç savaşına döndü.

Antalyaspor henüz oyunun on beşinci dakikasında Veysel sakatlanınca Ersan’la zorunlu bir değişiklik yaptı. Stoperde solda oynayan Naldo sağ stopere, Ersan ise sol stopere geçti. Kırmızı beyazlılar topa daha çok sahip olan Göztepe’yi kendi yarı alanında karşılayıp ileride sadece Orgill’i bırakarak kontratak futbolunu tercih etti. Bunda da zaman zaman pozisyonlar da buldu. Maçın ilk yarısı kısır döngü içinde geçerken bu durum deplasmanda oynayan Antalyaspor için puan anlamında önemliydi.

Maçın ikinci yarısında her iki takımın da oyun şablonunda bir değişiklik yoktu. Antalyaspor oyunun altmış sekizinci dakikasında sağda bir varlık gösteremeyen Gökdeniz ile orta sahada yorulan Nuri’yi oyundan alıp, yerine Jahovic ve Doğukan’ı oyuna aldı. Bu dakikadan itibaren Orgill’i sağa çeken Ersun Hoca, özellikle Doğukan ve Fredy ile orta sahayı daha da çok kontrol altına aldı. Dakika yetmiş yedide Fredy ve Doğukan işbirliğiyle de sonuca ulaştı.

Dakikalar doksanı gösterirken sahanın Fredy ile en çok koşanlarından olan Amilton ‘u oyundan alan Ersun Hoca yerine Eren’i oyuna aldı.

Dakikalar doksan artıyı gösterirken Jahovic topa vurmayıp, topu Doğukan’a veyahut Orgill’e çıkarsa, belki de bugün Antalyaspor’un iki farklı galibiyetini konuşuyor olacaktık.

Antalyaspor bugün gerek sahadaki mücadelesi gerek takım savunması gerekse kazanmak adına ne varsa uyguladı.

Deplasmanda alınan üç puan iyidir. Darısı bir sonraki alınacak puan ve puanların başına.