Nafiz Tanır Başkanı Belirleyecek

Antalyaspor’da yarın yapılacak genel kurulda başkanı Nafiz Tanır’ın oyu belirleyecek …

Nafiz Tanır Başkanı Belirleyecek
29 Haziran 2016 13:42

Antalyaspor’da yarın yapılacak genel kurulda başkanı Nafiz Tanır’ın oyu belirleyecek.

Yarın yapılacak olan genel kurula tek aday olarak giren Ali Şafak Öztürk’e Antalyaspor Kulübü Derneği’nin tam destek verdiği görülürken, Öztürk’ün başkan olması için Nafiz Tanır’ın Öztürk lehine el kaldırması yeterli olacak.

Cengiz Altay’ın haberine göre kulübün %56’sına sahip olarak kulüpte en büyük yetkili olan Antalyaspor Kulübü Derneği, son 15 yılda “darbe” olarak nitelendirilebilecek izler bıraktı.

Futbol şubesini 1998-1999 sezonunda Antalyaspor A.Ş’ye devreden Antalyaspor Kulübü Derneği, sonrasındaki üç yılda kulübün %14 hissedarı olarak varlığını sürdürmüştü. Atilla Ekmen ve arkadaşlarının 2001 yılında dönemin belediye ve kulüp başkanı Bekir Kumbul’a karşı ayaklanıp kulüp derneği yönetimini ele almasıyla beraber dernek için de yeni bir dönem başlamış oldu. Atilla Ekmen başkanlığındaki Antalyaspor Kulübü Derneği, 2002-2003 sezonunda Antalyaspor’un ligden düşme tehlikesi yaşaması üzerine dışarıdan müdahelede bulundu ve maddi katkısını da koyarak Fazlı Ulusal’ın transferini gerçekleştirdi. Antalyaspor, Fazlı Ulusal’ın gelişi ile birlikte ikinci yarının en çok puan kazanan takımı oldu ve düşmekten kurtuldu.

Bir sonraki sezon, camianın hatırlı isimleri araya girince Ekmen başkanlığı bıraktı. Borçlu şirketlerin yöneticilerine yurt dışı çıkış yasağı getirilince Antalyaspor Kulübü Derneği’nde Bekir Kumbul başkanlığında ama Talha Görgülü öncülüğünde işadamı ve turizmcilerden oluşan güçlü bir yönetim oluşturularak bu soruna çözüm bulundu. Profesyonel futbol şubesi Antalyaspor A.Ş.’de olmasına rağmen takımın tüm transfer çalışmaları ve finansmanı Görgülü’nün liderlik yaptığı Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından karşılandı. Kulüp derneğinin dışarıdan yönettiği Antalyaspor, bir önceki sezon ligde kalma mücadelesi verirken, 2003-2004 sezonunda bitime 3 hafta kala şampiyonluk yarışından koptu.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün, 2009 seçimleri sonrası hisselerini devralan Antalyaspor Kulübü Derneği, sermaye arttırımına da iştirak etti ve Antalyaspor A.Ş.’deki hisse oranını yüzde 56’ya çıkardı.  Antalyaspor Kulübü Derneği, bu hisseye sahip olduktan sonra Antalyaspor A.Ş.’nin genel kurullarında kesin kararı verip son sözü söyleyen bir yapı halini aldı.

Profesyonel futbol şubesini 1998-1999 sezonu başında Antalyaspor A.Ş.’ye devreden Antalyaspor Kulübü Derneği’nde o dönemden bugüne kadar başkanlık yapan isimler Osman Doğaner, Bekir Kumbul, Ali Rıza Tekin, Atilla Ekmen, Menderes Türel, Sedat Peker, Hasan Akıncıoğlu ve Nafiz Tanır oldu.