Tamer Tuna Pazarlama

Engin Erdem yazdı…

Tamer Tuna Pazarlama
21 Eylül 2020 07:58

Tamer Tuna, Antalyaspor taraftarlarının pek alışık olmadığı tipte bir teknik adam. Taraftar uzun zamandır böyle sakin, ne konuştuğunu bilen ve en önemlisi kendini, takımını ve oyuncusunu çaktırmadan pazarlama başarısı gösteren bir teknik adamla karşılaşmamıştı.

Duruşu, konuşması, seçtiği cümleleri ve her ne kadar içeriği bilmesem de oyuncuya yaklaşım tarzının çok farklı olduğunu düşünüyorum. Geldiği günden bu yana şu oyuncusunun performansı düşük, şu oyuncu sorun yaşıyor Antalyaspor’da diye bir şey söylenemez. Bu başarı bana göre bir teknik adamın saha içi başarısından da önemli bir şey.

Son yeni tip koronavirüs testi probleminde başkası olsa kime suç atacağını bilemezdi. Panik olurdu. Tamer Tuna çıktı, sakin sakin olayı anlattı. Oyuncularını o kriz psikolojisinin içinde Beşiktaş maçına psikolojik olarak hazırlaması takdire şayandı.

Geçtiğimiz sezon geldiğinden bu yana bu sezon daha da güvenli, ne yapacağını bilen bir görüntü içerisinde Tamer Tuna. Maç sonu “Topsuz oyunda kontrol sağlayabilen Avrupa ve Türkiye’de ender takımlardan biriyiz” sözü de çok ince ve harika bir pazarlama şekli bana göre. Hoca bu sözüyle Antalyaspor’a göre top rakipteyken topa göre pozisyon alan, kaymaları iyi yapan, baskı kademe ve denge zincirini sorunsuz işleten çok az takım olduğunu aktarmak istemiş. Ne olursa olsun, bir cümle ile hem kendine hem takıma hem de oyuncu üzerine dikkatleri çekebiliyor. Bu da teknik adam için çok çok önemli ve zor bulunan bir özellik.

Buna ek olarak beş oyuncu değiştirme şansı, teknik direktör için taktiksel değişime de elverişli bir durum. Örneğin antrenör isterse tüm orta sahayı bir anda değiştirebilir. Genç oyunculara şans verme açısından da son derece güzel bir durum. Üç oyuncu değişim hakkı olsaydı ne Gökdeniz oyuna girer ne de gol atıp manşetlere çıkardı.