Takımın Dengesini Bozdun Hocam

Levent Sağlam yazdı…

Takımın Dengesini Bozdun Hocam
9 Mart 2021 08:58

Süper Lig’in son haftalarına yaklaştıkça, alt tarafta son iki haftadır bir hareketlenme olmaya başladı. Alt taraftaki takımların özellikle 29. haftada kazanmaları, hem Antalyaspor açısından hem de Kasımpaşa açısından bu karşılaşmayı daha bir önemli hale getirdi. Zira alt tarafın kazanması, düşme barajını da yükseltiyordu.

Antalyaspor, her ne kadar 35 puanla rahat görünse bile, son 13 haftada neler olabileceğini kimse kestiremez. Haftalardır beraberliklerle devam eden Antalyaspor’un rahat bir nefes almak için araya bir 3 puan sıkıştırması da bu maçta beklentiler arasındaydı. Alınacak üç puan, bir nevi hayat öpücüğü gibi ayaklarımızı yerden kesebilirdi. Kasımpaşa’nın 29 puanda olması ve 26 puanlı takımların nefesini ensesinde hissetmesi de onlar adına da sıkıntılı bir durumdu.

Antalyaspor, Kasımpaşa karşısına cezalı Boffin ve sakat Ufuk’tan yoksun çıktı. Kasımpaşa’nın ise en önemli eksiği, Yusuf Erdoğan’dı.

Maçın başlamasıyla birlikte topa sahip olan taraf, nispeten Kasımpaşa’ydı. Zira her iki takım da Hakan’ın 38’inci dakikada attığı gole kadar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Dakika 38’te duran topta Kasımpaşa ağlarına bıraktığı gol, tam bir Hakan klasiğiydi.

Gol dakikasından sonra oyun biraz daha Antalyaspor’un istediği gibi gelişti. Zira savunup kontratak yapma şansı daha fazlaydı. Fakat oyun planı olarak sadece savunup, uzun toplarla çıkmak ve dönen toplarla içeri kat etmeyi benimsememize rağmen diri Kasımpaşa takımı buna müsaade etmedi. Bir hafta önce Fenerbahçe maçındaki kontratak futbolundan eser bile yoktu.

İkinci yarı 59. dakikada Amilton-Podolski değişikliği, fizik gücü iyi bir Kasımpaşa karşısında bence hataydı. Bunun yanında yediğimiz golden önce yaptığımız İmeri-Fredy ve Doğukan-Sam değişiklikleri, takımın dengesini bozmaya yetti.

Bir oyuncu düşünün. Oyuna santrfor başlasın, sonra sola geçsin, sonrasında da sağa geçsin. Benim izlerken başım döndü. Ayrıca Ersun Hocam, bundan önceki maçlarda sağ bek oynayan İmeri’yi sol açıkta oynatmanızı anlayamadım. Yapmış olduğunuz bu değişiklikler takımın dengesini bozdu. Tamam, kadro yapısı belli fakat bazı oyuncuların da artık kendilerini biraz toparlaması gerekir diye düşünüyorum.

Bu maçta çıkarken topu kaptırıp defansın dengesiz yakalanması da ayrı bir mevzu… Bunlardan birini ilk yarıda Fredy, diğerini yediğimiz golde Hakan ile yaşadık.

Kıssadan hisse; bir puan iyidir, iyidir de ligin sonlarına yaklaşmışken alınacak bir 3 puan hayat öpücüğü gibi gelirdi. Maalesef olmadı.